Rescatats dos molinencs amb hipotèrmia a Aigüestortes

Dos joves de Molins de Rei que es van perdre al Parc Nacional d’Aigüestortes van haver de ser rescatats pel Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers. Els mateixos nois van trucar per avisar que no podien baixar perquè era de nit i nevava. Els van trobar deu hores després a 3.000 metres d’altura amb símptomes d’hipotèrmia.

Moment del rescat // Bombers

Dissabte 17 a la nit, dos cosins veïns de Molins de Rei que estaven al Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici es van quedar atrapats a mitja excursió. Ells mateixos van trucar, poc abans de les vuit del vespre, advertint que no podien tornar.

Van informar que eren a la Punta Alta de Comalesbienes, una muntanya de 3.014 metres d’altura situada al municipi de la Vall de Boí (Alta Ribagorça). Els joves van dir per telèfon que no podien baixar perquè era de nit i estava nevant.

Es va activar llavors el dispositiu de rescat. Es van mobilitzar cinc unitats dels GRAE, dues dels Mossos i un guia d’alta muntanya. En alguns punts només van poder fer la recerca amb esquís, ja que hi havia “condicions meteorològiques adverses, sense neu però amb molt de vent”, relaten els Bombers de la Generalitat en un comunicat.

Els van acabar trobant gairebé deu hores després de la trucada: pels volts de les 5:30. Van constatar que tenien signes d’hipotèrmia -sense pèrdua de consciència- després d’haver estat tota la nit a 3.000 metres d’altura. Els van haver de posar en sacs tèrmics perquè recuperessin la temperatura.

Les males condicions van fer que haguessin d’esperar encara a que es fes de dia per tornar. Cap a les 8:30 van iniciar el descens fins al punt on podien ser evacuats per l’helicòpter, “tot i que amb moltes dificultats”, apunten els Bombers. Del seu helicòpter els van traslladar al del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i després a l’hospital.

La Punta Alta de Comalesbienes, el punt on es van quedar atrapats //
Komando Kroketa

Recomanacions personalitzades