ERC explica a la Federació Obrera els detalls de l'”operatiu clandestí” del referèndum

La presentació del llibre ‘Operació Urnes’, organitzada per Esquerra Republicana de Molins de Rei, va donar detalls de com es va desenvolupar l’organització de “l’operatiu clandestí que va fer possible el referèndum del primer d’octubre”.

Els autors d’‘Operació urnes’ van explicar l’organització de l’1-O // ERC Molins de Rei

L’1 de març, quan es complien quatre mesos des de l’1-O, Esquerra Republicana de Molins de Rei va presentar a la Federació Obrera el llibre ‘Operació Urnes’, de Xavi Tedó i Laia Vicens, un dels llibres més venuts els darrers mesos i que dona detalls dels preparatius de la votació.

Tedó va explicar com van fer arribar 10.000 urnes de forma secreta: van fabricar-les a la Xina a l’agost, van arribar al port de Marsella, van residir durant uns mesos en 8 magatzems de la Catalunya del Nord i van arribar a Catalunya en centenars de viatges de cotxes de gent anònima. Segons ERC, “la clau de l’èxit de l’operació va ser una discreció absoluta per part de la cúpula i de tots els integrants de l’operatiu”, afirma l’agrupació local en un comunicat, on afegeixen que “encara a dia d’avui força ciutadans que van participar-hi no han revelat la seva implicació”.

També expliquen que ni Carles Puigdemont era coneixedor de tot l’operatiu, tot i que l’autor del llibre va reconèixer que “algunes persones vinculades a partits polítics del govern, sobretot des d’Esquerra Republicana, van participar activament” per fer realitat la votació.

Tot, davant d’una vuitantenta d’assistents, segons el partit, que afegeix que el públic estava “emocionat” i va “reviure de primera mà l’orgull, l’emoció i la il·lusió que va significar l’1-O per al nostre poble”, asseguren en el seu comunicat.

L’acte es va fer a la Federació Obrera, amb seients buits per als independentistes empresonats // ERC Molins de Rei

Recomanacions personalitzades