El PSC crida a “lluitar per la igualtat evitant banderes”

La diputada socialista Beatriz Silva va animar a sumar-se a la vaga del 8 de març en un acte a Molins de Rei. Va remarcar la importància que es noti especialment en l’àmbit domèstic i va lamentar que “els CDR l’hagin volgut convertir en un acte per reivindicar la independència”. 

Una assistent llegint la documentació sobre la vaga del 8 de març // Jordi Julià

Dos dies abans del 8 de març, el Partit dels Socialistes de Catalunya de Molins de Rei va escalfar motors sobre la vaga amb un acte a la seva seu. La xerrada en el marc del Dia de la Dona Treballadora que solen fer, i que l’any passat va tractar sobre la bretxa salarial amb UGT, aquest any es va reconvertir en un acte de preparació de la vaga feminista.

Va parlar Beatriz Silva, diputada al Parlament, vicepresidenta del Moviment Democràtic de Dones i periodista. Silva, nascuda a Xile, va destacar l’“abast internacional” d’aquesta aturada, la qual cosa “dona sentit al lema: si ens parem tots, es para tot el món”.

Silva va lamentar que els Comitès de Defensa de la República (CDR) intentessin afegir referències als presos polítics al manifest del 8-M. Va criticar l’independentisme per voler “convertir totes les activitats en actes per reivindicar la independència”. Creu que això s’està notant en tota mena d’activitats, “fins i tot va passar a les festes de Gràcia”, va lamentar. “Què serà el proper, l’1 de maig? Hem de reivindicar els nostres espais”, va animar al públic, format majoritàriament per dones simpatitzants socialistes.

Problemes comuns

El 8 de març és, doncs, per a la diputada Silva, “un dia per reivindicar el que tenim en comú a Espanya, perquè la situació és molt semblant”. De fet, va apuntar que els indicadors sobre la situació de les dones són molt semblants a la ciutat de Madrid i a la de Barcelona. Per exemple, “les dones cobren un 23% menys, i només un 36% de les persones amb pensió són dones”.

També va explicar que hi ha més diferència de salaris en nivells formatius més baixos, i les dones solen ocupar aquestes feines, i a més són treballs més temporals. També va parlar de la violència que pateixen les dones i de les 141 dones assassinades a Catalunya.

Per Silva, el 8 de març és “un dia per posar en comú més enllà de les idees polítiques”. Va recordar que el més important de tot no és parar a la feina sinó a casa: “L’àmbit domèstic és el més important. Si no aconseguim que sigui remunerada la feina de casa, almenys sí que sigui reconeguda”.

Jessica Revestido i Beatriz Silva en l’acte previ al 8 de març // Jordi Julia

Revestido anima a “evitar banderes”

La primera secretària del PSC Molins de Rei, Jessica Revestido, va opinar en la mateixa línia: “Hem d’evitar banderes, pensant que tenim un objectiu comú: lluitar per la igualtat”. També va lamentar que “no ha estat possible aïllar el 8 de març de tot aquest soroll”Revestido va animar a sumar-se a la vaga malgrat això, i acabar així amb el fet que “culpabilitat, entrega i renúncia siguin paraules femenines que portem damunt”

Recomanacions personalitzades