Molins de Rei es prepara per a l’envelliment de la població

El Pla de les Persones Grans de Molins de Rei pronostica que la mitjana d’edat del municipi augmentarà en els propers anys. Recomana fer accions des de l’Ajuntament que permetin fer-hi front.

L'aparell de teleassistència és un penjoll que la persona que viu sola pot portar sempre a sobre // Ajuntament de Molins de Rei

L’aparell de teleassistència és un dels serveis analitzats per l’estudi // Arxiu — Ajuntament de Molins de Rei

L’anàlisi de la població i de tots els índexs d’envelliment de Molins de Rei té una conclusió clara: la població envellirà en els propers anys i l’esperança de vida de les persones grans anirà creixent. És la principal conclusió de la diagnosi del Pla de les Persones Grans, un document que es va començar a tramitar durant la sociovergència i que ara comença a veure la llum.

Per ara només s’ha fet pública la diagnosi, que permetrà posar les bases sobre les quals fer el pla i les accions concretes. Així doncs, el pla haurà de tenir en compte que cada cop hi haurà una proporció de persones grans cada cop més alta.

Per aquest motiu, la diagnosi fa una recomanació: cal que “l’esperança de vida de les persones grans vagi acompanyada d’oportunitats per viure amb salut, participació, seguretat i accés a la formació i la informació”, afirma l’Ajuntament en un comunicat.

L’estudi ha analitzat el nombre de serveis que s’ofereixen a les persones grans -com ara teleassistència, transport adaptat o arranjament d’habitatges- i el nombre d’equipaments cívics i sanitaris i de serveis d’atenció a la dependència -Llar d’avis i centres de dia-.

També s’han buscat valors qualitatius, basats en entrevistes a professionals, sis grups de debat amb persones grans i cuidadors, un grup de debat amb associacions de gent gran i un grup de debat amb professionals dels serveis d’atenció a les persones grans. 78 persones hi han participat, de les quals un 85% eren dones.

Recomanacions personalitzades