L’Ajuntament felicita les dues menors assetjades per denunciar immediatament

El consistori mostra “suport i solidaritat” amb les víctimes i expressa un “ferm rebuig” a les agressions sexuals patides per dues menors a la zona d’atraccions de la Fira de la Candelera. A més, l’Ajuntament de Molins de Rei destaca la importància de “la immediata denúncia de les víctimes” que va permetre la detenció del delinqüent. 

Imatge d’arxiu d’un acte contra la violència masclista // Jose Polo

Ni a Molins de Rei, ni enlloc, hi ha espai per als assetjadors sexuals. L’Ajuntament ha fet un comunicat per condemnar les agressions sexuals que dues menors de 13 anys van patir a mans d’un home disfressat d’un personatge de la sèrie de televisió infantil La Patrulla Canina a la zona d’atraccions de la 167a Fira de la Candelera.

Davant dels fets avançats per Viu Molins de Rei, l’Ajuntament vol “mostrar ferm rebuig i condemna a les agressions”. “Des del consistori donem tot el nostre suport i solidaritat a les agredides i les seves famílies, que van rebre la informació dels recursos especialitzats existents”, afegeixen en el comunicat fet per denunciar els tocaments que van patir les dues joves.

El text de l’Ajuntament dona importància a un dels aspectes cabdals per aconseguir aturar a aquesta mena de delinqüents: “La immediata denúncia de les víctimes”. En aquest sentit, demanen la “col·laboració de la ciutadania per denunciar aquests fets. A més, aquest cas ha demostrat la importància de denunciar ràpidament qualsevol agressió o fet sospitós per poder acabar amb aquesta greu xacra que dura ja massa temps”, sentencia el govern municipal format per CDC, CUP i ERC.

A més, també destaquen la “ràpida actuació de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra”. Menys de dues hores després l’agressió perpetrada dissabte 3 de febrer l’agressor ja havia estat detingut per després passar a disposició judicial.

Informació i acompanyament sobre qüestions de gènere

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprofitat l’ocasió per recordar l’existència del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que està situat a Ca n’Ametller i ofereix, de forma gratuïta, “informació, assessorament i acompanyament sobre qüestions de gènere”.

“Fets com aquests mostren la necessitat de continuar treballant des de la institució, a través de campanyes de prevenció al carrer i, molt directament, als centres educatius”, considera el consistori, que al mateix temps recorda que des de la regidoria de Feminismes i Alliberament LGTBI “s’implementen diferents campanyes i accions informatives i  de sensibilització” adreçades expressament a alumnes de secundària.

La Guàrdia Urbana deté un assetjador de menors disfressat de La Patrulla Canina

Toyota Starbaix Molins de ReiIsabel Ballesteros Estètica Avançada, Quiromassatge i Benestar. C. Javint Verdaguer, 56 Molins de Rei

Recomanacions personalitzades