El “pseudoconcurs” de paletes juga amb la columna modernista de Cal Tarragó

El 9è Concurs de Paletes de la Fira de la Candelera ha tornat a tenir competició tot i que de forma amistosa. Tres parelles han recreat la cantonada que dibuixa la casa modernista de Cal Tarragó, al carrer Verdaguer.

Les tres peces s’han replicat creant-ne una de sola // Jordi Julià

Canvis, un any més, al Concurs de Paletes. El que venia sent una competició entre una desena de parelles per veure qui feia la millor peça, l’any 2017 es va convertir en Mostra de la Construcció, orientada a fer una sola peça més gran i pensada per ser visible durant un any. El 2018, s’ha tornat a la modalitat de concurs, però ha desaparegut el premi de 1.000 euros per al guanyador. En canvi, la dotació econòmica s’ha repartit entre tots pel sol fet de participar, reconeixent així l’esforç fet per tothom.

La peça era un híbrid entre la manera de fer anterior, quan totes les parelles reproduïen la mateixa peça seguint els plànols facilitats, i la de l’any passat, quan tots cooperaven fent el mateix. I és que tots reproduïen la cantonada de l’edifici modernista de Cal Tarragó –protagonista en una altra edició-, però les tres parelles participants van construir la peça l’una enganxada a l’altra, de manera que s’acabaven ajuntant. El conjunt feia una forma que havia de ser un quadrat però com que eren tres parelles participants -una ha anul·lat a última hora- s’ha quedat a mig camí.

Els guanyadors amb la peça de l’any passat i la d’aquest any al fons // Jordi Julià

“Més que un concurs aquest any ha estat un pseudoconcurs”, afirmava Albert Rodríguez, de l’Agrupació de la Construcció de Molins de Rei (ACM), l’entitat organitzadora, en l’entrega de premis. Com que al final han acabat sent només tres parelles, van acabar decidint que fossin els propis participants els que triessin entre ells qui ho havia fet millor. El premi aquest cop ha consistit en un guardó elaborat per la ceramista molinenca Montse Artés creat especialment per a l’ocasió. Els escollits han estat Miquel Puchol i Mario Ventosa.

Tot i que molts assistents demanaven que es conservés la peça, serà destruída, ja que no estava pensada per quedar-se. En canvi, la de l’any passat, que teòricament s’hi havia d’estar un any, seguirà allà després que l’Ajuntament hi hagi construït una jardinera al voltant.

Toyota Starbaix Molins de ReiIsabel Ballesteros Estètica Avançada, Quiromassatge i Benestar. C. Javint Verdaguer, 56 Molins de Rei

Recomanacions personalitzades