Condemnat a 66 anys de presó el violador en sèrie de Molins de Rei

L’home de Molins de Rei que agredia sexualment a noies a Barcelona quan entraven al seu portal ha rebut una condemna de 66 anys i 6 mesos de presó per quatre delictes d’agressió sexual i tres de robatori amb violència.

No han acabat sent 90 anys, com demanava la fiscalia, sinó 66 anys. L’Audiència de Barcelona ha condemnat Francisco Javier C. M., veí de Molins de Rei de 39 anys, per quatre violacions que, ara ja sí, han quedat demostrades per la sentència.

De la cinquena agressió sexual, que igual que tres altres casos incloïa robatori amb violència, se l’ha absolt: era una dona dels Estats Units que va tornar al seu país sense que el jutjat li prengués declaració ni demanessin les dades per localitzar-la. Sí que va declarar a la policia però no es pot tenir en compte al judici i com que no ha comparegut perquè ningú l’ha pogut avisar, ha estat absolt per a aquest cas.

La sentència és de 66 anys i 6 mesos, tot i que s’acabarà estant a la presó com a molt 20 anys, el màxim possible. A més, haurà d’indemnitzar les víctimes amb 110.000 euros en total.

Els delictes pels quals se l’han acabat condemnant són quatre agressions sexuals, tres d’elles amb l’agreujant de reincidència, i tres robatoris amb intimidació. Una violació va ser al setembre del 2004, dues més van ser a l’octubre del 2015 i l’última era al gener del 2016. A més, va ser detingut in fraganti, quan estava a punt de cometre’n una altra.

Totes quatre es van produir seguint uns patrons molt similars: les seguia fins a les seves cases, totes al barri de l’Eixample de Barcelona, i les agredia al quan accedien al portal. Llavors les violava i robava, amenaçant-les amb tornavisos, navalles o ganivets.

Recomanacions personalitzades