El violador en sèrie de Molins de Rei s’enfronta a 90 anys de presó

Comença el judici a l’home molinenc acusat d’haver agredit sexualment a cinc dones a l’Eixample de Barcelona quan accedien al seu portal. La Fiscalia demana 90 anys de presó per cinc delictes d’agressió sexual, tres de robatori amb violència i un intent de robatori.

Francisco Javier C.M., veí de Molins de Rei de 39 anys, s’enfronta a 90 anys de presó per cinc agressions sexuals. Va ser detingut in fraganti al març del 2016 i al moment va ingressar en presó preventiva. Aquest dilluns ha començat el judici a l’Audiència de Barcelona per quatre violacions que van tenir lloc entre finals de 2015 i principis de 2016, mentre que la cinquena va ser el 2004. Totes van tenir lloc entre plaça Universitat i plaça Espanya de Barcelona, tot i que tenia antecedents per agressions sexuals a Sant Boi i Jaén.

La petició de la Fiscalia és, concretament, de 87 anys de presó per cinc delictes d’agressió sexual, i 3 anys més per robatori amb intimidació. Totes les víctimes eren joves d’entre 18 i 25 anys. L’home les atacava quan tornaven al seu portal de matinada i les amenaçava amb navalles, ganivets o tornavisos. Després, les obligava a practicar fel·lacions o les agredia sexualment. En tres casos també els va robar i ho va intentar amb una quarta.

El fiscal ha tingut en compte que l’home ja tenia una condemna el 2014 que no va arribar a complir. Era una pena de vuit mesos per abusos sexuals que va quedar suspesa amb la condició que no cometés cap delicte en els dos anys següents. Les violacions per les quals se l’acusa són precisament en aquest període.

A més, demana una indemnització de 12.000 euros per danys morals per a tres víctimes i de 20.000 euros per a dues pels danys morals i les seqüeles psicològiques, i 100 euros més per aquelles a qui va robar. També sol·licita que se li prohibeixi apropar-se a les víctimes en els dos anys posteriors a la sortida de la presó i 8 anys de llibertat vigilada.

Recomanacions personalitzades