El pessebre de Collserola incorpora Santa Creu i Sant Bartomeu

El pessebre situat a l’església de Molins de Rei està ambientat per quart any en l’entorn molinenc del Parc de Collserola. Aquest any ha tingut dues incorporacions significatives: la recuperada ermita de Santa Creu d’Olorda i l’església de Sant Bartomeu de la Quadra.

El pessebre té molts edificis de l’entorn natural de Molins de Rei // Parròquia de Sant Miquel

Per quart any, la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei acull un gran pessebre, que segons els organitzadors és “cada vegada més atractiu”. No es tracta d’un pessebre qualsevol: els que el visitin podran identificar-hi elements que potser els resultaran familiars: l’ambientació està situada al Parc Natural de Collserola, i concretament hi ha alguns detalls de la zona més propera a Molins de Rei.

Hi ha elements més coneguts i simbòlics, com són el Castellciuró i l’ermita de Sant Pere de Romaní, però també d’altres de més específics com ara les masies de Can Calopa de Dalt i de Can Farrés, la Font de la Tartana o de Can Bofill, el Pou d’aigua de Can Planes i l’oratori de Sant Venceslau. L’aigua apareix a través de dos punts emblemàtics: l’Aqüeducte de Can Planes i, com no podia ser d’una altra manera, el Salt d’Aigua de la Rierada, així com en el rec dels horts.

El naixement se situa al porxo de l’església de Sant Bartomeu // Parròquia de Sant Miquel

Els pessebristes afegeixen cada any noves contruccions. Aquest cop ha estat el torn de dos edificis molt significatius: l’església de Sant Bartomeu de la Quadra i l’ermita de Santa Creu d’Olorda. Arriba l’any en què Santa Creu ha passat a estar gestionada per les parròquies molinenques i amb això ha pogut obrir tots els dissabtes mentre que l’aplec ha agafat força. El porxo de Sant Bartomeu és el lloc que acull el naixement.

Les construccions estan fetes a escala, amb escaiola, i suposen el treball des de mesos enrere per part dels seus autors: Cesca Fernández, Jesús Jiménez, Josep Vinyets i Nil Vinyets. El pessebre fa 4 x 4 metres i es pot visitar a la parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei fins al 4 de febrer de 2018, coincidint amb la Fira de la Candelera, de dilluns a dissabte de 9:30 a 12 hores i de 17 a 19 hores, i els diumenges de 9 a 13h.

Recomanacions personalitzades