Els veïns de Molins de Rei aproven amb un notable el Parc de la Mariona

Contingut patrocinat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona

El Parc de la Mariona de Molins de Rei ha obtingut una qualificació de 7,4 per part dels seus usuaris en les enquestes que realitza l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) als parcs metropolitans.

El Parc de la Mariona de Molins de Rei // Mari Luz Vidal — AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha realitzat més de 5.400 enquestes a un total de 44 parcs per determinar el nivell de satisfacció dels ciutadans sobre els parcs urbans. El de la Mariona de Molins de Rei ha rebut 7,4 punts sobre 10 respecte a entorn i serveis.

El rànquing l’encapçalen el Jardí Botànic Històric de Barcelona amb 8,6 punts, seguit de Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) amb 8,5, i Can Mercader (Cornellà de Llobregat) amb 8,2. L’estudi analitza aspectes relacionats amb la seguretat al parc, neteja, tranquil·litat, enllumenat, serveis entre d’altres. En aquest sentit, el parc de la Mariona ha obtingut una qualificació de 7,4 punts quedant dues dècimes per sota de la mitjana de l’AMB, que se situa en 7,6 punts.

De l’estudi també es desprèn com els visitants de la Mariona passen una mitjana de 55 minuts al parc, i que el 59,1% hi va diàriament. Aquesta dada el situa per sobre de la mitjana de l’AMB, que és d’un 49,2%. La gran majoria dels veïns arriben caminant des del seu origen: ho fa un 81,7%.

Els veïns de Molins de Rei aproven amb un notable el Parc de la Mariona // AMB

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona per part del seus visitants. Fa dos anys, la mitjana de valoració estava en 7,5 punts, i aquest any es troba en 7,6. L’aspecte més ben valorat és la tranquil·litat, amb una mitjana de 8,4 punts, seguit per la proximitat i el disseny (mobiliari, accessos, confort dels camins, àrees de joc…) amb 7,9 i 7,7 punts respectivament. Durant aquests últims anys, l’AMB ha fet una inversió molt important per a la millora de la senyalització dels parcs, implementant un canvi d’estil amb un nou grafisme més modern i entenedor. Aquest fet s’ha vist reflectit dins de la pujada de la majoria de les variables d’aquest apartat, i és la que més ha augmentat: ha passat del 5,9 el 2015 al 6,5 el 2017.

L’estudi

L’enquesta, que va portar a terme l’AMB entre els mesos de juny i juliol de 2017, ha comptat amb un total de 5.405 entrevistes presencials repartides entre els 44 parcs metropolitans. A cadascun d’ells s’han realitzat entre 100 i 150 enquestes en funció de les dades d’afluència.

L’estudi de satisfacció dels usuaris compleix una dècada de la primera edició, que va tenir lloc l’any 2007 i des d’aleshores té una freqüència biennal.

Recomanacions personalitzades