José Montilla adverteix que d’aquestes eleccions “depèn el futur de la propera generació”

L’expresident de la Generalitat, José Montilla, considera que les eleccions del 21 de desembre són “les més importants des del 1980”. L’actual senador socialista demana un govern “capaç de tendir ponts i reconciliar la societat” i espera que “no s’hagi de tornar a aplicar el 155”.

José Montilla ha estat acompanyat dels socialistes molinencs Xavi Paz i Jessica Revestido // Jordi Julià

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Molins de Rei ha reinaugurat la seva seu -després de fer-hi reformes- amb la visita de qui va ser president de la Generalitat, José Montilla. En la recta final de la campanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya, Montilla ha cridat a no quedar-se a casa.

“No són unes eleccions més, són les més importants des del març del 1980”, ha dit, referint-se a les primeres eleccions al Parlament de Catalunya que hi va haver després de la dictadura. “Aquesta vegada, del seu resultat en depèn el futur de la propera generació”, ha advertit.

Creu que la importància ve de que “per primera vegada les ha convocat el govern espanyol i no el president de la Generalitat, amb les institucions intervingudes, gent a la presó o fugida i amb Catalunya en una cruïlla en una societat cada vegada més fracturada”.

Davant aquest context creu que és necessari un govern que no sigui “del 50% contra l’altre 50% i de fronts” sinó que sigui “capaç de tendir ponts, reconciliar la societat i treballar pensant en el 100% del país”. En aquest sentit, i de cara a futurs pactes, creu que és important que els socialistes tinguin “el millor resultat per estar en les millors condicions per poder pactar” i així poder tenir un govern “el més transversal possible”. Defensa que “hi ha gent que no està en condicions de garantir això”, en referència a Ciutadans i el PP.

Montilla creu que els socialistes podran aportar per a Catalunya “certesa, seguretat, inversió, feina i futur” i que es pugui “tancar la divisó que s’ha obert entre nosaltres”

Montilla ha acompanyat els socialistes molinencs en un ‘Pica-pica de Nadal’ a la seu renovada // Jordi Julià

No tornar a aplicar el 155

L’expresident és actualment senador i en la votació de l’aplicació de l’article 155 va abandonar la sala. “Un article que acaba intervenint les institucions de Catalunya no pot ser votat per algú que va presidir la màxima institució del país”, ha argumentat. Diu que va estar fent “gestions” per evitar tant la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) com el 155 però no va ser possible perquè Puigdemont “va cedir a les pressions dels seus”.

De cara al dia després de les eleccions, ha afirmat: “Espero que en el futur aquest article no s’hagi de tornar a aplicar perquè això significaria que les institucions catalanes treballen dins de la llei, de la Constitució, de l’Estatut i el respecte a l’estat de dret”. Assegura que si es dona aquesta situació “el 155 decaurà quan el nou Parlament elegeixi el president de la Generalitat”

Montilla ha acompanyat els socialistes molinencs en un ‘Pica-pica de Nadal’ a la seu renovada, on han fet petites reformes per guanyar més espai a més de fer-li un rentat de cara.  El portaveu del grup municipal, Xavi Paz, ha elogiat Montilla per ser “el primer que ja va alertar que calia anar en compte amb les relacions entre Catalunya i Espanya” i alhora, en clau local, el president que “va posar en marxa el nou cap de Molins de Rei i els pisos per a gent gran i jove a Molins de Rei”.

Recomanacions personalitzades