Jordi Turull anima a deixar Rajoy “retratat davant el món” amb una victòria de Puigdemont

El conseller cessat Jordi Turull, que acaba de sortir de la presó, ha visitat la Fira de Nadal de Molins de Rei demanant una “victòria clara” de Junts per Catalunya per “posar les coses al seu lloc”. El senador de CDC Josep Lluís Cleries apel·la a la “por a que guanyi el tripartit del 155” perquè “trepitjaran tot el que s’ha aconseguit”. 

L’alcalde, Joan Ramon Casals, va acompanyar Jordi Turull en la passejada per la fira // Jordi Julià

Aquest divendres, onze dies després d’abandonar la presó d’Estremera, el número 4 de Junts per Catalunya -la candidatura de Carles Puigdemont- i conseller de Presidència cessat pel 155, Jordi Turull, visitava la Fira de Nadal de Molins de Rei. Ha afirmat que, en actes com aquests pel carrer, no demana el vot, sinó que només dona “les gràcies a la gent per la seva mobilització”, i ha afegit: “gràcies a ells traurem els altres de la presó”.

Considera que “la manera més clara que el senyor Rajoy a efectes del món estigui absolutament derrotat és que hi hagi una victòria clara del president Puigdemont”. “Convertirem el dia 21 en una gran oportiunitat i el senyor Rajoy quedarà retratat davant el món”, ha afirmat.

Recorda la seva sortida de la presó com un moment “trist” perquè no van poder marxar tots. “Ens vam abraçar amb els que no van poder sortir i ens vam comprometre a no parar fins que surtin, i políticament a fer tot el possible per restituir la situació tal com estava abans”. Considera que el 21 de desembre serà “la revàlida de l’1 d’octubre” per seguir “tirant endavant el mandat dels ciutadans”.

Contra el “tripartit del 155”

Josep Lluís Cleries va fer una xerrada a la seu del PDeCAT de Molins de Rei // Jordi Julià

D’altra banda, dijous Josep Lluís Cleries, senador de CDC, va fer una xerrada a la seu del PDeCAT de Molins de Rei on va advertir que “s’ha de tenir por a que guanyi el tripartit del 155 perquè trepitjaran tot el que s’ha aconseguit en aquests anys de democràcia”. Va posar com a exemple que “es volen carregar TV3, tot el que s’ha aconseguit amb la llengua catalana i deixar unes institucions catalanes de fireta”.

“Hem de retornar a abans del 155 i que el president de Catalunya torni a ser el president Puigdemont”, va demanar Cleries.  També va apostar per un “diàleg bilateral” amb Espanya, posant com a exemple el recentment aprovat nou concert basc. Alhora, va advertir: “si ens trobem una paret al davant nosaltres avançarem i trobarem el forat per traspassar la paret”.

Recomanacions personalitzades