El centre de Molins de Rei disposa de wifi gratuït

L’Ajuntament ha instal·lat una sèrie d’antenes als carrers del Centre Vila per oferir un servei gratuït de connexió a internet, que neix amb la intenció de fomentar el comerç local. El projecte, que ha costat 45.000 euros, podria ampliar-se a altres indrets de Molins de Rei. 

Una de les antenes que fa possible el wifi gratis al centre de Molins de Rei // Jose Polo

Amb un sistema similar al dels hotels, els aeroports o els centres comercials. Et registres amb un parell de clics i ja estàs connectat. Els carrers del Centre Vila de Molins de Rei ja disposen d’un servei de wifi perquè les persones, de forma gratuïta, puguin navegar per internet a través dels seus telèfons, tauletes, ordinadors o qualsevol altre dispositiu. La iniciativa ha requerit una inversió de 45.700 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’ha pagat 40.000.

El sistema ha entrat en funcionament aquest dimarts i estarà durant sis mesos en fase de proves. Si tot va bé, es podrà “anar ampliant a altres zones” del municipi, segons ha explicat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), durant la presentació. Entre la plaça de la Creu i la plaça de l’Ajuntament, on de moment està disponible el servei, s’han instal·lat una desena d’antenes a l’aire lliure per fer-ho possible. En els propers mesos es posaran tres més per arribar al passeig del Terraplè i la plaça de la Llibertat. El servei és accessible només des del carrer, encara que des de les parts dels edificis més properes a les antenes també es podrà captar.

La instal·lació ha anat a càrrec d’Adtel, una empresa de Molins de Rei dedicada a les telecomunicacions. El seu director, Domingo Ruiz, ha explicat que el wifi posat en marxa té capacitat per 300 usuaris connectats de forma simultània, que poden ser ampliables quan la situació ho requereixi, com per exemple durant la Fira de la Candelera. “Hem instal·lat un sistema de protecció perquè continguts no apropiats per la infància no siguin accessibles”, ha afegit Ruiz.

Vocació comercial

Wifi Molins de Rei Centre de Comerç. Aquest és el nom oficial del servei, que neix amb vocació de donar suport al comerç de proximitat. La plataforma permetrà recollir dades dels usuaris. Mitjançant tècniques de big data, aquestes dades ajudaran els comerços a conèixer el perfil de visitants que rep el municipi. Els presidents de la Unió de Botiguers (Botmol) i de l’Associació de Venedors del Mercat Municipal han estat durant la presentació per recolzar un projecte que veuen amb bons ulls. La plataforma també permetrà publicitar accions i promocions dels establiments locals.

Projecte de consens

“Aquest servei era un compromís establert al Pla d’Acció Municipal, que seguim de forma clara”, ha valorat en clau política l’alcalde, després de trencar el pacte que el vinculava al PSC i que els socialistes posessin en dubte si seguiria o no els acords als quals va arribar al 2015“Tots els partits portaven als seus programes instal·lar un servei de wifi”, ha afegit Joan Ramon Casals, posant en valor que és un projecte de consens entre les diferents formacions polítiques molinenques.

Recomanacions personalitzades