Cap de setmana contra el càncer i la violència masclista i amb cinema, jazz i història

El cap de setmana del 24 al 26 de novembre hi haurà el Posa’t la Gorra en benefici d’AFANOC i els actes del Dia per l’eliminació de la violència envers les dones. Myriam Swanson i Amadeu Casas portaran el ritme al Daltabaix, torna per segon any la mostra de curtmetratges VOC i el Museu Municipal ensenyarà que l’origen dels museus van ser els antiquaris.

Si no sabeu què fer aquest cap de setmana, us proposem sis plans per fer sense moure-us de Molins de Rei.

1. Posar-se la gorra contra el càncer infantil

10è Posa't la Gorra Molins de Rei 2016

El Posa’t la Gorra va celebrar 10 anys l’any passat // Arxiu – Associació Suport als Infants Molins de Rei

La festa “Posa’t la Gorra” arriba a l’onzena edició a Molins de Rei. Organitzen tot tipus d’activitats infantils i una rifa. Tothom ha de portar una gorra que costa 7€. Els nens es posen en la pell dels infants que perden el cabell per culpa del càncer i el preu de la gorra es destinarà a millorar un dels projectes emblemàtics d’AFANOC, la Casa dels Xuklis. Necessiten canviar el terra de tota la casa i remodelar les zones comuns. Aquest any la festa es trasllada a la plaça de la Llibertat. Dissabte, l’associació molinenca de tast farà un tast solidari per recaptar fons.

La festa “Posa’t la gorra” serà diumenge 26 de novembre de 9:30 a 14 hores a la plaça de la Llibertat. El tast solidari serà dissabte 25 a les 20:30 a La Gòtica. Els tiquets costen 30€ i es venen a Vinalium i Pastisseria Cardona.

2. Participar en els actes contra la violència masclista

Una de les membres del col·lectiu, participant de la dinàmica de la concentració // Elisenda Colell

Una de les performances del Grup de Dones // Arxiu — Elisenda Colell

Dissabte 25 de novembre és el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. El grup de dones Les Heures organitza diversos actes, l’Ajuntament farà l’acte institucional i està convocada una marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista.

Divendres 24: Acte institucional (19h): Lectura del manifest, encesa d’espelmes, actuació de l’Escola de Música i taula informativa d’Amnistia.

Dissabte 25: 
Actes de Les Heures a la plaça de les Dones (de la Creu): 12h: Performance // 13h: Xerrada ‘Protocol d’actuació davant agressions sexistes’ // 14h Vermut
17h: Taller ‘El cos com a missatge’ organitzat per l’Ajuntament per a joves d’entitats de lleure – Federació Obrera

Diumenge 26: 
10:15: 5a Marxa del Baix Llobregat contra la Violència Masclista. Des de la plaça de l’Ajuntament de Molins de Rei fins al Parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat.

3. Escoltar a Myriam Swanson i Amadeu Casas

El cicle Daltabaix porta a Myriam Swanson i Amadeu Casas. Lluny d’altres propostes seves més elèctriques i urbanes, a Early Blues Mood (i només amb una guitarra, un dobro i dues veus) Myriam Swanson i Amadeu Casas recuperen l’essència del blues, l’aroma original amb la ràbia i la sensibilitat d’una música universal que ells coneixen a la perfecció.

El concert serà diumenge 26 a les 19 hores a la Traska Truska. L’entrada val 15€, 14€ anticipada.

Viu Molins de Rei sorteja dues entrades entre els socis del diari.

4. Descobrir creacions audiovisuals en català

Passat el Festival de Cine de Terror, arriba a Molins de Rei una nova cita audiovisual: “VOC”, Versió Original en Català, una mostra de curtmetratges organitzada per Òmnium Cultural a moltes poblacions i que a Molins de Rei té la col·laboració del Cineclub i La Peni. Inclou uns premis per estimular la creació de nous continguts de qualitat i en català. Es consolida aquest certamen que es va estrenar l’any passat.

La mostra serà dissabte 25 de novembre de 18 a 22 hores a La Peni. L’entrada val 2€.

5. Descobrir l’origen dels museus

El museu de Molins de Rei en una imatge d’arxiu

Els Amics del Museu organitzen la conferència ‘El paper de col·leccionistes i antiquaris com a origen dels museus catalans’, al voltant del paper que han tingut antiquaris i col·leccionistes en la formació dels museus catalans entre finals del segle XIX i inicis del XX a causa de l’absència d’unes col·leccions reials i d’un poder estatal. Es farà un recorregut històric dins del fenomen del col·leccionisme i de la conformació dels museus a casa nostra. A càrrec de l’historiadora de l’art Meritxell Cano.

La xerrada serà diumenge 26 a les 12 hores al Museu Municipal de Molins de Rei.

5. Veure la pel·lícula ‘Rosalie Blum’

El Cineclub projecta divendres ‘Rosalie Blum’, comèdia francesa de Julien Rampenau. Vincent se sap la seva vida de memòria. La passa entre la seva perruqueria, el seu cosí, el seu gat i la seva mare, massa dominant. Però de vegades la vida ens ofereix sorpreses, fins i tot als més prudents… Es creua per casualitat amb Rosalie, una dona misteriosa i solitària que està convençut d’haver vist abans. Però on? Intrigat, decideix seguir-la a tot arreu amb l’esperança de saber més d’ella.

La pel·lícula es projecta divendres 24 a les 22h al Foment Cultural i Artístic. L’entrada val 4€.

Recomanacions personalitzades