El Concurs de Microrelats de Terror triplica participants en un any

L’11è Concurs de Microrelats de Terror i Gore, que forma part del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, ha rebut 523 textos aquest 2017, quan l’edició anterior en van rebre 153. El creixement ha estat només dels textos en castellà. Cada cop hi ha més participants internacionals.

Imatge de la sessió per a instituts. Els seus alumnes han aportat 91 textos // Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

Imatge de la sessió per a instituts. Els seus alumnes han aportat 91 textos // Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

Un 342% més. Aquest és l’espectacular creixement que ha tingut el Concurs de Microrelats de Terror i Gore aquest 2017. Si el Festival de Cine de Terror cada cop té més ressò fora de Molins de Rei, els microrelats que han nascut en el marc del certamen en col·laboració amb la Biblioteca Pau Vila també, especialment en la categoria en castellà.

Els últims anys ja era habitual veure en la llista de guanyadors textos escrits per persones de poblacions de la resta d’Espanya. Aquest any s’ha anat més enllà i s’han rebut microrelats enviats des de Mèxic, Argentina, Suècia i fins i tot el Japó. S’han rebut 417 microrelats en castellà i, en canvi, només 15 en català. L’any passat van ser 136 i 17.

En el cas del Millor Microrelat de Terror en Castellà, el premi ha estat per a un madrileny: José María García Hernández, amb el text ‘Arriba y arriba’. En canvi, el Premi al Millor Microrelat de Terror en Català ha caigut ben a prop, perquè el seu autor, Francesc Borrell Ros, és de Molins de Rei. El seu microrelat s’anomena ‘Motius per abandonar el sofà’.

Llegeix els guanyadors: 

Català: Motius per abandonar el sofà

Castellà:Arriba Y Arriba

Instituts:Boo

Aquest ha estat l’únic premiat molinenc. Hi ha hagut un accèssit en català per ‘Immòbil’, de Ferran Angulo (Vilanova i la Geltrú), i dos en castellà: ‘Literalmente’, de Marcos Alonso (Pasaia, Guipúscoa) i ‘Excitación’, de Julián Sánchez (Barcelona). S’hi han de sumar 16 premis a finalistes.

91 participants als instituts

Pel que fa al premi Instituts, que s’ha fet entre estudiants de batxillerat, tots els premiats també han estat de fora. El guanyador ha estat ‘Boo!’, d’Alex Tomico, alumne de l’institut Esteve Terrades de Cornellà de Llobregat. Els dos accèssits han estat per a alumnes d’un institut de Tarragona, l’Antoni de Martí i Franquès: ‘Clic’ d’Antonio Aranda i ‘Estimat lector’, de Maria Lian Solé. Aquesta categoria ha rebut 91 textos, i allà els percentatges s’inverteixen: 81 han estat en català i 10 en castellà.

Recomanacions personalitzades