El moviment independentista recorda amb la llum dels mòbils que els Jordis porten un mes a presó

Una concentració a la plaça de l’Ajuntament de Molins de Rei ha fet un llaç humà reclamant l’alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart quan es compleix un mes que són entre reixes. L’acte ha estat menys nombrós que les concentracions massives de les últimes setmanes.

Els assistents han fet un llaç que han il·luminat amb els mòbils // Jordi Julià

La multitudinària manifestació que es va viure el passat dissabte 11 de novembre a Barcelona s’ha repetit aquest dijous 16 a Molins de Rei a petita escala. La imatge d’aquella jornada van ser els mòbils que il·luminaven el carrer Marina de nit. El dia que es complia un mes exacte de l’entrada a presó dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, les dues entitats han convocat concentracions davant els ajuntaments, també a Molins de Rei.

Els assistents han format un llaç humà, com els llaços grocs que moltes persones porten aquests dies per exigir els alliberaments. I han enfocat al cel amb els flaixos dels seus telèfons mòbils encesos. També s’ha llegit un manifest que exigeix “recuperar la qualitat democràtica, a hores d’ara inexistent, i que els Jordis, el vicepresident i els consellers del legítim govern de Catalunya siguin alliberats”.

Després d’uns dies en què la plaça de l’Ajuntament ha estat escenari de les concentracions més massives dels últims anys, aquesta ha tingut menys assistents. Fa un mes, quan van entrar a presó, la plaça de l’Ajuntament es va omplir. Aquell cop hi havia representants de CDC, PSC, CUP, ERC, Molins Camina i Iniciativa. Ara ha estat només el bloc independentista: CDC, CUP i ERC.

Regidors de CDC, CUP i ERC han presidit l'acte // Jordi Julià

Regidors de CDC, CUP i ERC han presidit l’acte // Jordi Julià

Recomanacions personalitzades