Les inscripcions als pisos de protecció oficial de les Guardioles tancaran el 23 de novembre

Ja es poden fer les sol·licituds per entrar al sorteig dels 26 habitatges de protecció oficial que es construiran al futur barri de les Guardioles. Els escollits es coneixeran el 28 de novembre. El cost real és d’entre 196.600 i 225.328 euros per pisos d’entre 81 i 90 metres quadrats.

Projecció virtual de l'edifici, que estarà al carrer Mancomunitat i estrenarà el barri // Qualitat HS

Projecció virtual de l’edifici, que estarà al carrer Mancomunitat i estrenarà el barri // Qualitat HS

Els interessats a comprar un dels pisos de protecció oficial que inauguraran el futur barri de les Guardioles de Molins de Rei ja poden fer les seves sol·licituds. Els habitatges estaran situats a l’avinguda Mancomunitat, entre la Riera Bonet i les Conserves.

Tot i que el cost anunciat inicialment era d’entre 180.000 i 200.000 euros, la quantitat real que hauran d’acabar aportant els suposats beneficiaris serà més alta. Cal sumar-hi un 10% d’IVA, a més de 2.000 euros de quota d’ingrés a la cooperativa Llar Unió Catalònia, vinculada al sindicat UGT, que construeix els pisos a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Molins de Rei. Finalment, cada comprador també està obligat a aportar 200 euros al capital social de la cooperativa.

En total, 196.600 euros per als pisos de 81 metres quadrats, 209.236 per als pisos de 84, i 225.328 per als que en fan 90. Tots inclouen traster i magatzem. Els imports no queden gaire lluny del mercat lliure a Molins de Rei mateix. Els preus ja van ser criticats en el seu moment per la CUP, que considerava que no són assumibles per persones que realment tinguin necessitats socials i que s’incompleix la promesa de fer lloguer social. Miguel Ángel Pozo, de Molins Camina, va lamentar en un article a Viu Molins de Rei que el preu es basa en el barem màxim que es podia aplicar.

Malgrat aquests preus, la presentació de la promoció va generar un “enorme interès”, segons l’alcalde i regidor d’Urbanisme, Joan Ramon Casals (CDC). Fonts municipals apunten que a l’acte de presentació dels pisos, que es va fer a la Federació Obrera el 7 de novembre, van anar 200 persones. L’expectació “demostra com de necessari era impulsar polítiques actives d’habitatge per a la gent que té dificultats per accedir al mercat lliure”, va afirmar l’alcalde durant l’acte.

Els pisos tenen 85 metres quadrats amb aparcament i traster // Qualitat HS

Inscripció a Molins de Rei i després a Barcelona

Per inscriure’s cal fer diferents tràmits. Primer, cal anar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), del pati del Palau, per demanar cita per ser atès a l’Oficina Municipal d’Habitatge de Molins de Rei. En aquesta oficina, que s’ha traslladat de la plaça del Mercat a la plaça Josep Tarradellas, als baixos de la biblioteca, s’ha de fer la inscripció al Registre de Sol·licitants de vivendes de Protecció Oficial de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Després, s’haurà d’anar fins a Barcelona. Els interessats hauran de contactar amb l’empresa comercialitzadora dels pisos, Qualitat Habitatge Social, SA, (QHS) vinculada a la cooperativa Llar Unió Catalònia. Cal obtenir número per al sorteig presencialment a l’oficina de l’empresa, al carrer de Sant Oleguer número 16 del barri del Raval de Barcelona, fins al 23 de novembre. El sorteig es farà el 28 de novembre a les 19 hores a la Federació Obrera de Molins de Rei.

Els pisos seran, prioritàriament, per a persones que portin empadronades a Molins de Rei tres anys de forma ininterrompuda, o bé que en els darrers deu anys hagin estat empadronats durant cinc anys de forma intermitent. Tampoc podran superar certs nivells d’ingressos, que es mouen entre els 53.118,20 euros per a famílies d’un sol membre i els 59.020,22 per a les de quatre membres o més.

Es farà un primer sorteig entre les persones que reuneixin aquestes condicions. Després, es farà entre la resta de persones que, simplement, hagin demanat número a l’empresa QHS. Els pisos es començaran a construir a principis del 2018 i s’acabaran al cap de 18 mesos, just al final de la legislatura. La protecció oficial durarà 20 anys i els propietaris hauran de viure-hi habitualment.

200 persones van anar a l’acte de presentació, segons l’Ajuntament // Dan Costa — Ajuntament de Molins de Rei

En la mateixa promoció d’habitatges, hi haurà vuit pisos per a l’Ajuntament. Quatre es destinaran a lloguer social, i quatre més seran per als veïns del carrer de Sant Pere de Romaní que van perdre la casa.

“Aquesta és només la primera de les diverses promocions que permetran que la meitat dels habitatges de les Guardioles siguin de protecció oficial”, va afirmar Casals. Segons el consistori, “en els propers mesos” començaran les obres de 56 habitatges més de protecció oficial al mateix barri. En aquest cas els impulsarà l’Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial (IMPSOL).

Recomanacions personalitzades