Molins de Rei obté un 2 sobre 5 a les Viles Florides

El jurat del projecte Viles Florides, que vol promoure la presència de flors i plantes als municipis, ha donat una puntuació de dues Flors d’Honor a Molins de Rei després d’examinar els seus carrers. La puntuació mínima és una flor i la màxima són cinc.

Ja s'ha indicat als accessos que Molins de Rei és una Vila Florida // Jordi Julià

Els accessos a Molins de Rei indiquen que és una Vila Florida // Arxiu — Jordi Julià

Molins de Rei, pel que fa als espais verds, necessita millorar. Així ho considera el jurat de les Viles Florides, un projecte impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), que agrupa jardiners, productors i venedors de flors i plantes. El projecte vol promoure la presència plantes als carrers atorgant unes distincions que van de l’1 al 5 a tots els municipis que s’hi inscriguin. Participar-hi li costa 200 euros cada any a l’Ajuntament, tot i que el primer any ho paga l’empresa concessionària de la jardineria, Moix.

El jurat va visitar Molins de Rei al juny. El resultat ha estat una puntuació de dues Flors d’Honor. És a dir, un 2 sobre 5. Entre els municipis veïns, Sant Feliu de Llobregat, ciutat de les Roses, té 3 Flors d’Honor, mentre que Sant Just Desvern també en té dues i en canvi Sant Cugat del Vallès en té quatre.

Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica. També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat del mobiliari urbà.

Molins de Rei ha estat un dels 113 municipis més que també s’hi han incorporat aquest any. 11 han rebut quatre flors, 48 n’han rebut tres, 48 més n’han rebut dues i 6 n’han rebut una. Cap municipi ha obtingut, de moment, les 5 flors d’honor.

Recomanacions personalitzades