Gueopic forma professionals internacionals sobre autisme i bones pràctiques

L’entitat sense ànim de lucre que lluita a favor dels nens amb autisme i problemes de comunicació, Gueopic, ha realitzat una jornada en col·laboració amb un centre argentí que ha format a 20 professionals internacionals. A més, la tercera Tabalada Demoníaca Solidària recull 825,18 euros per aquesta associació. 

Imatge del curs // Gueopic

Gueopic creix dia a dia i traspassa fronteres. L’entitat sense ànim de lucre de Molins de Rei que lluita a favor dels nens amb autisme i problemes de comunicació ja és capaç d’atreure a professionals d’àmbit internacional.

En una iniciativa conjunta amb els centres Piuque de Buenos Aires (Argentina), una vintena de professionals de la matèria d’arreu del món s’han reunit a la Sala Gòtica durant un cap de setmana per assistir a un curs intensiu amb el títol ‘Autisme i pràctiques exitoses’. Han participat persones de Londres, Paraguai, Itàlia, València i Catalunya, segons informa Gueopic a través d’un comunicat.

Ha estat la directora del projecte Divulgatea, Clelia Rebodero, l’encarregada d’impartir el curs. Es van parlar de temes clau en el tractament d’aquests trastorns com el diagnòstic, la detecció precoç, l’aprenentatge, la inclusió escolar, la comunicació i el llenguatge.

3a Tabalada Demoníaca Solidària

Els Dimonis de Molins de Rei durant la tabalada // Dan Costa – Ajuntament de Molins de Rei

Però aconseguir col·laboració internacional no significa oblidar-se de la proximitat. Un cap de setmana després d’aquest curs s’ha realitzat la tercera edició de la Tabalada Solidària, organitzada pels Dimonis de Molins de Rei.

Aquesta iniciativa consisteix a reunir diferents colles de percussió amb un objectiu en comú vinculat amb la solidaritat: la col·laboració amb Gueopic. La tercera edició ha comptat amb la participació de Tabalers del Camell, Perxuscat, Percucssió, Ball de Diables de Ribes, Diables de Masquefa, El Tro de Falguera i els organitzadors. Han realitzat una rua portant el seu ritme pels carrers de Molins de Rei.

La barra solidària, ubicada a la plaça del Palau, ha aconseguit recollir un total de 825,18 euros.

Recomanacions personalitzades