El somriure de Molins de Rei ja té el seu espai

L’humorista Carles Vives és recordat en un racó que porta el seu nom, situat davant la Casa del Canal de la Infanta. L’adequació de l’espai que porta el seu nom s’ha fet aprofitant la reforma d’aquest punt per ampliar la vorera.

El racó de Carles Vives és a la cruïlla del carrer de la Verge del Pilar amb l'avinguda de València // Jordi Julià

El racó de Carles Vives és a la cruïlla del carrer de la Verge del Pilar amb l’avinguda de València // Jordi Julià

El record que té Molins de Rei de Carles Vives s’ha fet visible per sempre des del passat diumenge 29. La petita plaça que hi ha a la cruïlla entre l’avinguda de València i el carrer de la Verge del Pilar, que fins ara no tenia nom, ha estat batejada com a ‘racó de Carles Vives i Morgó’, després d’una petitició popular perquè fos així.

L’Ajuntament de Molins de Rei acaba d’urbanitzar aquest espai fent una vorera allà on fins ara hi havia sorra. Alhora, s’ha construït un senzill monument fet de totxos pintats de blanc amb una placa que ret homenatge a Carles Vives pel seu compromís contra el càncer infantil. Aquesta malaltia va ser la que se’l va acabar emportant el 25 d’agost del 2012, quan tenia 61 anys.

La placa recorda la implicació de Vives contra el càncer // Jordi Julià

La placa recorda la implicació de Vives contra el càncer // Jordi Julià

Vives va col·laborar amb l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), entitat amb la qual es va implicar després de la mort de la seva filla per la mateixa malaltia. La seva lluita era a través de l’humor: va escriure set llibres de reculls d’acudits que recaptaven fons per a aquesta associació.

També és molt recordat al poble per les seves col·laboracions amb Ràdio Molins de Rei. Va participar amb l’emissora des dels seus inicis i l’última col·laboració va ser amb el programa ‘Carles i Olé’, un clàssic dels divendres. La seva veu també va sonar per Ràdio Sant Vicenç i Ràdio Cervelló, i va presentar actes de nombroses entitats molinenques.

El nou espai s'anomena 'Racó de Carles Vives i Morgó' // Jordi Julià

El nou espai s’anomena ‘Racó de Carles Vives i Morgó’ // Jordi Julià

Precisament diverses entitats de Molins de Rei i diverses persones a títol individual van signar una petició perquè algun carrer del poble estigués dedicat a Vives. La petició va arribar al ple municipal d’abril del 2016, on tots els partits van votar a favor de dedicar-li un espai.

La inauguració de l’espai, el diumenge 29 d’octubre, va esdevenir un acte d’homenatge multitudinari. Teresa Alfonsea, vídua de Carles Vives, va destacar que sempre estava disposat a ajudar i col·laborar en la lluita contra el càncer. També es va remarcar el bon humor que sempre el caracteritzava. La col·laboradora de Ràdio Molins de Rei Alexandra Morera va recitar poemes i hi va haver una actuació de la coral Les veus del dilluns.

Vorera ampliada

L’obertura del racó ha coincidit amb la fi de les obres per ampliar la vorera del carrer de la Verge del Pilar. L’actuació urbanística ha estat possible gràcies a l’enderroc de l’edifici annex de la Casa del Canal de la Infanta, que ocupava la vorera i la feia molt estreta en aquest punt.

Ara la vorera és molt més ampla // Jordi Julià

Ara la vorera és molt més ampla // Jordi Julià

L’enderroc es va fer al mes de juliol i un cop soterrades les comportes que hi havia en aquesta construcció, la vorera va poder eixamplar-se al punt on abans hi havia l’edifici i, més tard, ocupar també el petit parc de sorra. La idea de l’Ajuntament és que, en els propers mesos, es retalli una part d’aquesta vorera per poder eixamplar la que hi ha a l’altra banda de la calçada, que és molt estreta. Per més endavant està planificat fer un carril bici per tot el carrer, tot i que el canvi al govern podria aturar els plans.

Recomanacions personalitzades