El Servei de Català es centralitza a la Federació Obrera i allibera espai a Serveis Socials

La dispersió dels cursos del Servei Local de Català entre Ca n’Ametller, la Federació Obrera i el Centre de Formació d’Adults s’ha acabat amb el trasllat a la Federació Obrera del Consorci per a la Normalització Lingüística. L’obertura de les noves dependències permet ampliar les instal·lacions de Serveis Socials a Ca n’Ametller.

L'oficina del CNL Ca n'Ametller ara és a la Federació Obrera però manté el nom // Jordi Julià

L’oficina del CNL Ca n’Ametller ara és a la Federació Obrera però manté el nom // Jordi Julià

El centre cívic, cultural i espai d’entitats de Molins de Rei -la Federació Obrera- segueix guanyant centralitat. Aquest curs ha començat amb l’estrena del bar, que ja està a ple rendiment, i la presència de conserge també als matins. Això ha permès ampliar l’horari, que ha passat a ser de 9 a 14h i de 15:30 a 22:00. I, al seu torn, el nou horari ha permès traslladar a aquest edifici la seu del Consorci per a la Normalització Língüística (CNL) i el Servei Local de Català (SLC).

Aquests dos serveis tenien les oficines a Ca n’Ametller, mentre que els cursos de llengua catalana que organitzen els feien en diferents llocs: al mateix edifici de Ca n’Ametller, al Centre de Formació d’Adults Rafael Farré del barri del Canal i, darrerament, també a la mateixa Federació Obrera. Ara tenen en un únic edifici les oficines, poden fer classes a les aules d’aquest equipament, i fins i tot si cal fer servir les sales de reunions, els despatxos i les sales de conferències. A més, tenen un nou arxiu al soterrani.

El Servei Local de Català ha passat a tenir una oficina pròpia // Jordi Julià

El Servei Local de Català ha passat a tenir una oficina pròpia // Jordi Julià

“En els 27 anys que portem, hem fet classes al Foment, a l’Agrupació Folklòrica, i fins i tot en locals d’associacions de veïns. Això era bo per la dinamització de la nostra activitat, però implicava fer classes en espais que no estaven equipats per a aquesta funció”, ha explicat la responsable del SLC, Marta Espona, que considera “un luxe” les noves instal·lacions.

El Servei Local de Català depèn del CNL Ca n’Ametller, l’ens que agrupa tots serveis locals de català de 14 municipis del nord i el centre del Baix Llobregat. Les oficines també han passat a la Federació Obrera, però en principi mantindrà el nom, segons la seva directora, Imma Pagès. Valora les noves instal·lacions, però creu que el gran beneficiat ha estat el SLC: “Abans estaven en un raconet i ara tenen la seva pròpia oficina”, elogia.

Més confidencialitat a Serveis Socials

Xavi Paz atenent els mitjans de comunicació acompanyat dels treballadors del CNL // Jordi Julià

Xavi Paz atenent els mitjans de comunicació acompanyat dels treballadors del CNL // Jordi Julià

L’espai que els dos serveis ocupaven a Ca n’Ametller ara quedaran lliures per a Serveis Socials, que ja ocupaven una part d’aquest edifici, en obres per acollir també el nou museu. El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), considera que el canvi ha permès “un increment de la qualitat de les dependències del CNL i alhora fer que els serveis socials guanyin en espai, en qualitat i en confidencialitat per a les persones que els fan servir”.

El trasllat de les dependències del català es va fer al juliol, però s’han presentat a la premsa aquest dilluns 23 d’octubre. En plena crisi de govern pel suport del PSOE al 155, Paz va fer la presentació en solitari, tot i que a la convocatòria inicial estava previst que també hi assistís l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). L’absència d’ell i de cap altre regidor convergent en el seu lloc és una imatge molt poc habitual en els actes públics de la sociovergència, sempre acostumada a fer visibles els dos partits del govern. Tot i això, fonts municipals ho desvinculen de les tensions polítiques i ho atribueixen a la convocatòria d’una reunió d’última hora del grup parlamentari de Junts pel Sí que ha impedit assistir a l’alcalde.

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades