L’Ajuntament gravarà les grans companyies de llum i gas per l’ús de l’espai públic

El govern municipal incorpora a la seva proposta d’ordenances fiscals pel 2018 una moció aprovada al mes de maig sobre la recuperació d’una taxa a les grans companyies de llum i gas. La sociovergència vol pujar el preu dels impostos municipals una mitjana del 1,07%, per sota de l’augment de l’IPC. 

Red Eléctrica Española haurà de pagar per les torres elèctriques que posi en el terme municipal de Molins de Rei // Arxiu -- Pixabay

Red Eléctrica Española haurà de pagar per les torres elèctriques que posi en el terme municipal de Molins de Rei // Arxiu — Pixabay

Es va aprovar una moció de Molins Camina per unanimitat el passat mes de maig i ara el govern municipal format per CDC i PSC ha recuperat la iniciativa per portar-la a les ordenances: l’Ajuntament de Molins de Rei tornarà a cobrar un impost per l’ús de l’espai públic a les empreses que subministren llum, gas i altres serveis.

De fet, és la recuperació del cobrament d’un impost que va quedar anul·lat per una sentència del Tribunal Suprem del 2014 que va afectar a molts municipis. L’anul·lació no afectava la taxa en si, sinó la manera com es calculava el preu que havien de pagar les companyies per col·locar una torre d’alta tensió a l’espai públic, fer passar uns cables o una canonada. Ara es vol reformular la taxa per fer-la legal.

11 euros anuals més per ciutadà

Més enllà d’aquest augment específic, la resta d’impostos, els que pagaran tots els molinencs, també pujaran al 2018. Concretament, un 1,07%, el que segons explica l’Ajuntament es traduiria en 11,12 euros anuals per contribuent. Segons el la sociovergència, la xifra és inferior a la pujada de l’IPC per al 2017, que se situarà al voltant del 2%. Es compliria d’aquesta manera el compromís adquirit per els dos partits de govern de no pujar els impostos per sobre de l’IPC.

“La gent de Molins de Rei pot estar tranquil·la sabent que pagarà uns impostos justos a canvi d’uns serveis de qualitat”, assegura el regidor de Finances, Ramon Sánchez (CDC). “És una proposta continuista per aprofundir en els bons resultats d’altres anys”, afegeix el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

D’altra banda, també es vol incidir en potenciar polítiques per empreses altres anys com les bonificacions pels propietaris que lloguin pisos a preus socials, s’augmenta un 3% l’IBI als grans hotels, hi haurà més bonificacions per l’ús de la deixalleria i es reforçarà bonificació de la taxa d’activitats per la creació de llocs de treball.

Recomanacions personalitzades