El pregó de Miki Rosas a la Festa dels Miquels 2017

Pregó llegit el 29 de setembre a la Festa dels Miquels 2017 per Miki Rosas, Miquel de l’any 2016. 

Miki Rosas llegint el pregó a la Festa dels Miquels 2017 // Jordi Julià

Miki Rosas llegint el pregó a la Festa dels Miquels 2017 // Jordi Julià

Vilatans de Molins de Rei, sou molt bona gent!

Primer de tot agrair a la Colla dels Miquels per escollir-me Miquel de l’any 2016, tot i que s’ho van haver de pensar més d’una vegada (Es veu que hi havia un altre Miki Rosas jardiner que alguns encara busquen). Jo, en Miki Rosas i la meva família us volem desitjar una molt bona Festa Major.

I ara us voldria fer un recordatori del que ha succeït en aquest any del meu mandat:

 • Sí, a Molins de Rei ja hem pogut decidir… quina serà la carretera que volem.
 • Sí, les cases velles, estan que cauen… i es construeixen blocs nous. Sort que ja tenim un pla especial de protecció del patrimoni. A veure si ho respectem.
 • Sí, ha estat l’any dels pressupostos participatius
 • Sí, el nou barri ja està agafant forma. Es dirà les Guardioles, deu ser perquè l’Ajuntament en vol fer molta de Guardiola. Veurem.
 • Sí, tenim el conegut popularment Parc de la Gespa (Parc del Palau) que es el que té menys gespa de tots els parcs. Però l’important no es la gespa, es veu que era un reclam per poder obrir restaurants i envair l’espai públic amb taules i cadires. Potser ara hauran d’ampliar les zones de pas o fer una remodelació de la plaça.
 • Sí, i parlant de parcs: algú em sap explicar per què no hi ha més gronxadors en els parcs infantils? Si s’han millorat la majoria, de veritat que ningú hi ha pensat?
 • Sí ja som Vila Florida, tot i que el que més floreix son el cartells. De flors, poquetes.
 • Sí, sembla que s’ha solucionat la recollida de les aigües plujanes, així que no caldrà que guardeu més temps les zodíacs i barques inflables. A Wallapop es venen molt bé.
 • Sí, com que els més petits veuen que no es pensa prou en ells, han creat el Consell d’Infants. I sembla que es faran escoltar, són el futur del poble.
 • Sí, necessitem més zones esportives. Amb tanta promoció de l’esport, tothom vol fer esport i llavors s’omplen unes llistes d’espera que mai acaben. O pregunteu-li als que volen fer atletisme, o patinatge, bàsquet, futbol, handbol, hoquei, volei, com es barallen per quadrar els horaris.
 • Sí, Molins de Rei som un poble respectuós amb la diversitat religiosa i cultural. Així que tothom és benvingut. ‘Volem acollir!‘. Bé, jo ja ho faig. Oi que sí, Hamadi?
 • Sí, parlant de religió: Molins de Rei està trist pel canvi del nostre estimat Mossèn Xavier Aymerich. El seu substitut és Mossèn Vicenç Guinot. Benvingut.
 • Sí, també s’està transformant el nostre poble. S’estan eliminant les voreres i fent plataformes úniques, que és el futur de la circulació al centre. Tot i que hem de pensar com fer frenar als cotxes. Però del que no es posen d’acord al consistori és el paviment. Tenim tres o quatre models diferents, deu ser per acontentar a tothom. O no.
 • Sí, més val que no arribis tard amb el tren o quedaràs atrapat a l’estació.
 • Sí, la nova biblioteca ja entra en la recta final i potser d’aquí poc (dos anyets) la podrem gaudir. Però… i què en farem de les plaques fotovoltaiques, ara que ja sabem que no funcionen?
 • Sí, aquest és l’any dels canvis:
  Canvi d’empresa de neteja
  Canvi d’empresa de la deixalleria
  – Canvi d’empresa de les obres de la biblioteca
  – Canvi d’empresa en la Jardineria (Ah! No, no, que al final és la mateixa. Ho deuen fer bé)
  – Canvi dels contenidors d’escombraries
 • Sí, aprofitant que les autoritats m’estan escoltant, els vull demanar que estudiïn la possibilitat de fer una plaça porxada a la plaça de la Llibertat. D’aquesta manera no caldrà llogar més la carpa de Festa Major i a més a més, es disposarà d’un espai d’ombra on es podran fer un munt d’activitats en cas de pluja.
 • Sí, i ara parlaré de la Festa Major de les entitats, perquè es una Festa Major on les entitats organitzen la major part de les activitats, que en són moltes i de molta qualitat. Només cal fer una ullada al programa de festes. O us imagineu una Festa Major sense els Amics del Camell? O sense el correfoc de divendres amb totes les colles de Diables, Dimonis i bèsties? O sense Gegants i Grallers? O sense els Matossers? O sense el Mulei? Sense l’estirada de corda? Sense sardanes? Sense els Miquels? I així podria seguir enunciant entitats i m’hi estaria una bona estona. Jo no me l’imagino. Així que us vull demanar un fort aplaudiment per tota aquesta gent que treballa de forma altruista i que us ben asseguro que es deixa la pell i alguna cosa més, perquè després tots podem gaudir-ne. Moltíssimes gràcies.
 • Sí, ja només em cal dir-vos que a Molins de Rei el dia 1 d’Octubre tindran les urnes a punt, les escoles a punt i també les paperetes… perquè tothom pugui votar.

Visca Sant Miquel, visca la Festa Major, visca Molins de Rei i visca Catalunya!

Recomanacions personalitzades