Per què vaig votar l’1 d’octubre

Lluis Carrasco Martinez, ex-regidor d’ICV Molins de Rei

Lluís Carrasco votant l’1 d’octubre // cedida

No puc més que mostrar la meva indignació, fàstic i vergonya per la repressió policial contra els ciutadans i ciutadanes que lliurament vàrem decidir exercir el nostre dret a vot, i a peu de taula de votació vàrem defensar el nostres drets democràtics.

No hi cap pretext, com el del compliment de la legalitat, per actuar brutalment contra un poble pacífic i digne.  Sempre he defensat el diàleg amb el resta de l’Estat per progressar plegats amb les màximes cotes possibles d’autogovern per a Catalunya en el marc d’un estat confederal.

El que ha passat aquestes darreres setmanes i especialment ahir,  ha fet  que molta gent com jo, per defensar la democràcia, participéssim en una votació, malgrat no estar d’acord en la forma, les maneres i fins tot sabent que legitimàvem un plebiscit que comportaria després una declaració unilateral d’ independència.

Però el mes greu va succeir en acabar la jornada. Van fer declaracions Pablo Iglesias, que va seguir defensant el diàleg i un referèndum pactat; en Rajoy, que va justificar la repressió sense cap tipus de reconeixement i albirant ja l’aplicació de la suspensió total de l’autogovern. Evidentment poc més tard va ser corejat per en Rivera, que li donava ple suport.

Però el que em va regirar del tot l’estòmac va ser la compareixença de Pedro Sánchez, que amb un fons vermell i amb la frase “Somos la izquierda“, va donar suport al govern del PP per lleialtat institucional i, per tant, a la repressió, tot cridant a dialogar sense cap proposta seriosa.

Crec que moltes persones com jo en aquests moments veiem que la única solució possible perquè no es produeixi un trencament social de Catalunya amb Espanya és acordar un referèndum pactat. Tot el que no sigui això no servirà per a res.

Per tant, o s’accepta ràpida i clarament el dret a decidir dels catalans, o el trencament institucional, ciutadà i emocional serà inevitable i faran bo el sufragi d’ahir i la DUI que es pugui proclamar. Ja s’està fent tard per posar a sobre de la taula un referèndum pactat.

És evident que si no s’acorda fer la consulta i es segueix mantenint aquest marc d’intolerància, de repressió i de manca de drets democràtics, sense cap dubte, la ciutadania, jo i molts altres catalans que estem pel diàleg, defensarem la voluntat majoritària del poble, i per tant la constitució d’un nou Estat Català.

Visca Catalunya sobirana!

Lluis Carrasco Martinez, ex-regidor d’ICV Molins de Rei

Recomanacions personalitzades