Per al diàleg sempre s’hi és a temps

Xavi Paz i Jessica Revestido (PSC)

Abans de tot, enviar una forta abraçada a tots i totes les molinenques. Als que estan il·lusionats amb el moment que viu el país, als que estan preocupats, als que volen expressar la seva voluntat o als que la volen expressar amb plenes garanties. Tots i totes ens estimem la vila i la continuarem vivint i compartint. Continuarem treballant per a la vila.

Els i les socialistes estem preocupats pel moment que viu el país. Catalunya, al nostre entendre, viu moments preocupants; vivim en un remolí, en una espiral d’esdeveniments negatius que no presagien res favorable, ans al contrari. El temut xoc de trens no és retòrica, és l’expressió que molts utilitzem per referir-nos a una situació que no porta cap benefici i sí que porta conseqüències negatives.

Sempre s’està a temps d’evitar-ho, de dialogar, de mirar de cercar acords validats per àmplies majories.

Amb més convenciment que mai, alcem la veu per dir que encara estem a temps, que sempre hi ha temps per mantenir la unitat civil del poble de Catalunya. Perquè els i les socialistes volem i podem ser un pont que uneixi en un moment en què hi ha d’altres que estan obsessionats per dividir i trencar. Perquè no volem que hi hagi vencedors ni vençuts. Perquè no acceptem haver d’escollir entre immobilisme i independentisme. Perquè aquesta elecció és falsa i és fruit del fracàs, de la incapacitat de cercar respostes per solucionar els problemes.

Existeixen dos Governs, el de l’Estat i el de la Generalitat, encapçalats respectivament pel Mariano Rajoy i pels senyors Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, responsables en la manca de diàleg i d’acord. L’immobilisme, la manca de política, i el traspàs de tota resposta a la judicatura per part del Govern central no legitima al Govern de Catalunya per saltar-se les nostres pròpies institucions i aprovar una llei del referèndum vulnerant el reglament del Parlament i el que diu el nostre Consell de Garanties Estatutàries.

Hi ha punts entremitjos i és per això que ara més que mai és l’hora de la política en majúscules, les institucions democràtiques i els seus representants tenen, tenim, l’obligació de trobar una sortida al conflicte obert i no traslladar a la ciutadania la solució del problema. Els i les socialistes tenim una proposta clara: diàleg, negociació i pacte, un pacte que s’haurà de votar per tots i totes per posar al dia la Constitució, que ja té 40 anys. I insistim, mai és tard per evitar mals majors i cercar solucions. I per nosaltres la solució és la federal, que avui és la que han adoptat ja milions de persones dels països més democràtics i més desenvolupats del món.

Sempre hem lluitat conjuntament per fer avançar el nostre país i augmentar els drets de la ciutadania i aquest continua essent el nostre compromís. Des del socialisme català i el conjunt del socialisme espanyol estem compromesos a contribuir a trobar una solució democràtica i acordada. Els catalans i les catalanes tenim garantits els nostres drets i Catalunya, com a país, la seva autonomia. Només l’entestament en una via unilateral i il·legal pot posar-ho en perill.

Volem acabar amb una crida a la serenitat i la calma, la tranquil·litat als nostres carrers i places és responsabilitat de tots i totes. Una crida també a la llibertat de cadascun a defensar les opinions polítiques, com no pot ser d’una altra manera, a exercir els drets que tenim tots nosaltres com a ciutadans i ciutadanes, però sobre tot des del respecte, l’educació í el civisme. I també fem una crida a les autoritats competents que tinguin mesura i proporcionalitat, defensem la democràcia i l’exigència d’una resposta proporcionada als incompliments legals els faci qui els faci.

En aquesta direcció ens trobareu com sempre, als socialistes de Molins de Rei; amb el cap ben alt, amb respecte i amb fermesa. Molinencs i molinenques, aquests són dies importants i alhora de Festa Major, gaudim-la i vivim-la al màxim, Bona Festa Major.

Xavi Paz és portaveu del Grup Municipal Socialista.

Jessica Revestido és Primera Secretària del PSC Molins de Rei

Recomanacions personalitzades