La Fiscalia presenta una querella contra el diputat molinenc Albert Botran

L’Audiència Nacional ha admès a tràmit una denúncia per enaltiment del terrorisme contra el diputat de la CUP al Parlament i exregidor del mateix partit a l’Ajuntament de Molins de Rei, Albert Botran.

Albert Botran durant un ple municipal // Ajuntament de Molins de Rei

La Fiscalia ha presentat una querella, que ha estat admesa a tràmit per l’Audiència Nacional, contra el diputat de la CUP al Parlament de Catalunya Albert Botran. El motiu de la denúncia és enaltiment del terrorisme per participar en un acte d’homenatge al militant independentista, presumptament vinculat al grup terrorista Terra Lliure tot i que mai va ser condemnat per aquest motiu, Julià Babia, que va morir en un accident de trànsit fa 30 anys.

El molinenc, que també és militant de l’organització Poble Lliure, encara no ha rebut la citació per anar a declarar com a investigat. Sí que l’han rebuda tres militants més de Poble Lliure, Guillem Fuster, Ferran Dalmau i Toni Casserras. “Des de Poble Lliure entenem que aquesta denúncia i l’actitud de la Fiscalia i l’Audiència Nacional cal emmarcar-les en el context d’espiral repressiva que viu aquests dies el nostre poble”, ha assegurat aquesta entitat a través d’un comunicat.

Historiador de professió, Botran ha rebut multitud de missatges públics de suport durant les últimes hores, entre els quals es troba el del vicepresident de la Generalitat i també historiador, Oriol Junqueras (ERC). En clau molinenca, l’assemblea de la CUP li ha mostrat el seu “ple suport”. L’alcalde Joan Ramon Casals, que també és diputat al Parlament en aquest cas per Junts pel Sí, també li ha mostrat el seu suport i ha afirmat que aquest acte és “un exemple més que han acabat amb la llibertat d’expressió”. Des d’ERC Molins de Rei també s’han solidaritzat amb Botran.

Intervenció de Botran durant l’homenatge a Julià Babia

Recomanacions personalitzades