La seu del PSC Molins de Rei apareix amb pintades i el rètol malmès

El local del PSC Molins de Rei desperta amb el rètol fet malbé i plena de marques intimidatòries. Els partits independentistes i l’alcalde Joan Ramon Casals fan públic el seu rebuig a l’acte vandàlic. 

La seu del PSC amb les pintades // PSC Molins de Rei

Atac a la seu de l’agrupació del Partit dels Socialistes de Catalunya de Molins de Rei. El local, situat al carrer Poeta Mateu Janés, ha despertat dimarts 19 de setembre ple de pintades intimidatòries. En una d’elles es pot llegir: “Fascistas, votarem” i en una segona “Xavi Paz deixa’ns en pau”, missatge adreçat al primer tinent d’alcalde i portaveu del PSC a l’Ajuntament de Molins de Rei, Xavi Paz.

A més, segons explica la primera secretària del PSC Molins de Rei, Jessica Revestido, alguns cartells a favor de votar sí en el referèndum sobre la independència de Catalunya que la Generalitat ha convocat l’1 d’octubre han servit per “fer malbé el rètol” de l’agrupació socialista. Els socialistes molinencs han anunciat que presentaran la corresponent denúncia. La mateixa nit que s’han fet aquestes accions un centenar de persones s’han reunit per empaperar Molins de Rei.

“Catalunya sempre ha estat exemple de convivència, i amb exemples com aquests (i d’altres), ja no ho és”, opina Revestido. “Cap amenaça, ni insult, ens farà canviar de pensament ni sentiment. L’agrupació socialista de Molins de Rei i el grup municipal socialista, amb Xavi Paz al capdavant seguirem treballant per la democràcia, els drets i la justícia social de tota la ciutadania de la nostra vila, fins i tot de qui ha fet aquestes pintades”, ha afegit la socialista.

Per la seva banda, Xavi Paz s’ha preguntat a través del seu Facebook si això era “la revolta dels somriures” i si aquesta era la manera d’ “interpel·lar, com demanava Puigdemont”, en referència a les paraules del president de la Generalitat on ha demanat als independentistes que preguntin amb serenitat a la cara als alcaldes que no col·laboren amb l’1-O si els deixaran votar o no. “Avui amb més força que mai ens dedicarem al poble, treballarem per tots i totes les nostres veïnes”, ha sentenciat Paz. Altres regidors del seu partit, com Miguel Zaragoza o Ainoa García, també han fet pública la denuncia a aquests fets.

Els partits independentistes condemnen l’atac

Després de l’acte vandàlic, el PSC de Molins de Rei no només ha rebut el suport per part de membres o simpatitzants del seu partit. Diferents formacions independentistes de Molins de Rei han condemnat l’acció. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), ha assegurat a través de Twitter: “Així no: sincerament el comportament del PSC a Molins de Rei no es mereix això. Ni mai ni ara”. En una segona piulada ha afegit que el comportament del PSC “aquests dies” és molt correcte i ha titllat les pintades d’“injustes i errònies”. Ramon Sànchez, regidor del mateix partit, també s’ha referit a l’incident: “Aquest no és el camí. Jo vull una democràcia que respecti el lliure pensament i no el pensament únic”, ha manifestat també a través de Twitter.

Per la seva banda, ERC Molins de Rei també ha condemnat l’acte a la seu del PSC. “Lamentem actituds que no representen en cap cas la demanda de votar l’1 d’octubre. El nostre objectiu és garantir que tothom pugui expressar-se”, han assegurat els republicans. Un dels seus regidors, Marc Rebulà, ha comentat a través del seu Facebook: “Condemno enèrgicament la bretolada que han fet quatre feixistes, doncs el tarannà de la nostra societat no és aquest. Tot el meu suport als companys socialistes de Molins de Rei i especialment al Xavi Paz”, ha escrit contundent.

Des de la CUP Molins de Rei el regidor Josep Raventós, també ha mostrat el seu rebuig a la bretolada: “En algun moment indeterminat algun/s tontaco/s fan fer una pintada a la seu del PSC Molins. Una pintada fora de lloc, injusta i desafortunada. Una pintada. Un acte sense el qual viuríem millor”, ha manifestat el cupaire, que també ha deixat clara la seva discrepància política amb els socialistes afegint que “també viuríem millor sense moltíssimes coses de les quals el PSC és responsable” com la “reforma exprés de la Constitució, l’empresa mixta metropolitana, les retallades del govern de Montilla o el ribot a l’Estatut”, entre altres exemples.

Per la seva banda, Iniciativa per Molins de Rei també ha condemnat l’acte vandàlic: “Considerem inadmissible i sense cap mena de justificació que es produeixin atacs a les persones i les forces polítiques per raons del seu pensament o postures polítiques, per molt que puguem discrepar dels seus plantejaments”, han dit els ecosocialistes a través d’un comunicat.

Recomanacions personalitzades