L’Ajuntament comença a treballar en el Pla de Cooperació dos anys després que hagi caducat

El consistori treballa en un nou Pla Director de Cooperació Internacional després que l’anterior caduqués el 2015. Espera presentar el document a principis del 2018. La regidora de Cooperació assegura que durant aquests dos anys s’ha treballat “més que mai”.

Un instant de la Festa de la Solidaritat al Pati del Palau // Ajuntament de Molins de Rei

Un instant de la Festa de la Solidaritat al Pati del Palau // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha començat a treballar “des d’aquest estiu” en la redacció del nou Pla Director de Cooperació Internacional 2017-2021, segons assegura el consistori a través d’un comunicat. L’anterior document va caducar fa dos anys, el 2015. L’Ajuntament assegura que espera presentar el nou pla a principis del 2018. És a dir: tres anys després que l’antic hagi prescrit.

“Normalment es dóna un marge als plans”, assegura la regidora de Solidaritat i Cooperació, Jessica Revestido (PSC), a Viu Molins de Rei. “El pla antic s’ha prorrogat i des del 2015 s’ha seguit treballant en cooperació seguint el que deia”, afegeix. “No ens hem quedat aturats en cap moment, s’ha seguit treballant amb el pla prorrogat”, emfatitza Revestido. “Amb el pla prorrogat hem treballat més que mai intentant recolzar el paper de les entitats”, sentencia. Segons ella un exemple és la creació de la Festa de la Solidaritat.

La regidora recorda que “des del 2016” s’ha estat treballant per buscar els recursos econòmics necessaris per poder redactar el pla, fins que s’ha trobat el suport de la Diputació de Barcelona. Ara ja es pot començar a treballar en la seva redacció. “El nou pla estarà més treballat i, sobretot, tindrà uns objectius més plausibles que l’anterior”, explica la socialista.

Segons explica el govern municipal -format per CDC i PSC- en el seu comunicat, el pla és una “eina essencial” per “prioritzar i desplegar les accions que impulsi el govern municipal en matèria de cooperació al desenvolupament, solidaritat, foment de la pau, drets humans i nova ciutadania en els propers quatre anys”. El consistori ha començat a preparar-ho amb el suport de la Diputació i les entitats que formen part del Consell de Molins de Rei Solidària. “Aquest pla preveu un procés de diagnosi, consulta, participació i avaluació de l’experiència amb les entitats del Consell així com diverses regidories que treballen transversalment amb la regidoria de Cooperació i Solidaritat”, descriu la sociovergència.

“El punt de partida de la redacció del pla ha estat donar una visió renovada de la cooperació al desenvolupament”, relata l’Ajuntament, que afegeix que la cooperació des de l’àmbit municipal ha de tenir una “singularitat pròpia” i donar suport a “processos de desenvolupament local”.

Recomanacions personalitzades