Extingit un petit incendi d’una barraca a prop del Castellciuró

Tres dotacions dels Bombers i les ADF de tres municipis han extingit ràpidament un incendi que s’ha declarat aquest dimecres al migdia en una zona d’horts i barraques al voltant del Castellciuró de Molins de Rei. Hi han trobat un bidó amb restes de gasolina.

La ràpida actuació ha permet extingir l'incendi de la barraca en poc temps // ADF

La ràpida actuació ha permet extingir l’incendi de la barraca en poc temps // ADF

Al voltant de les dues del migdia d’aquest dimecres 16 d’agost s’ha incendiat un hort situat a la part alta del torrent de la Font dels Casats, a prop de l’emblemàtic Castellciuró, la porta del Parc Natural de la Serra de Collserola des de Molins de Rei.

La ràpida actuació de tres camions dels bombers i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Vallirana, Torrelles i Puigmadrona-Olorda -corresponent a Molins de Rei- ha evitat que el foc es propagués i cremés aquesta sensible zona forestal en el moment més crític de l’any per l’alt risc d’incendi.

La barraca ha contingut el foc i no s'ha estès per la zona forestal // ADF

La barraca ha contingut el foc i no s’ha estès per la zona forestal // ADF

Bidó de gasolina

Els agents rurals i els guardes del Parc Natural també s’hi han traslladat i estan treballant per aclarir les causes de l’incendi. Encara s’està investigant, però es treballa amb la hipòtesi que sigui provocat: s’ha trobat un bidó amb restes de gasolina.

S'ha trobat un bidó amb restes de gasolina // ADF

S’ha trobat un bidó amb restes de gasolina // ADF

Fonts de l’Ajuntament han explicat a Viu Molins de Rei que el moment en què l’incendi s’ha fet més gran ha estat quan ha cremat una barraca en aquesta zona, cosa que ha provocat un fum que es podia veure des del nucli urbà de Molins de Rei.

Des de l’ADF Puimadrona-Olorda afegeixen que el foc no ha anat a més perquè s’ha quedat dins la barraca, ja que la teulada l’ha retingut. L’espès fum que s’ha pogut veure es devia a l’acumulació de productes a l’interior de la construcció. També ha estat de fàcil combustió perquè era una zona amb molta brossa petita. Segons l’ADF, no és la primera vegada que es troba un incendi amb indicis de ser provocat darrerament.

La barraca estava al Parc Natural de Collserola // ADF

La barraca estava al Parc Natural de Collserola // ADF

Recomanacions personalitzades