El II Memorial Josep Maria Salas busca iniciatives solidàries per impulsar

S’obre la convocatòria de la segona edició del premi Memorial Josep Maria Salas, dotat amb 1.000 euros. El guardó vol reconèixer projectes solidaris promoguts per entitats del Baix Llobregat. Les iniciatives es poden presentar fins al 3 de novembre.

Entrega primer memorial Josep Maria Salas Gueopic

L’acte d’entrega del primer Memorial Josep Maria Salas, que va ser per a Gueopic // Arxiu — Jordi Julià

Per segon any consecutiu se celebra el premi Memorial Josep Maria Salas. El guardó, dotat amb 1.000 euros, vol reconèixer projectes socials i de cooperació a favor dels drets humans, centrats en l’àmbit sociosanitari. Les entitats que els promoguin han de ser del Baix Llobregat, però no cal que les iniciatives s’estiguin duent a terme a la comarca.

Les entitats interessades poden presentar projectes fins el 3 de novembre. Si ho fan més tard, seran considerats per a la següent edició del premi. L’entrega del guardó, igual que l’any passat, es farà pels volts del Dia dels Drets Humans. Com que cau en diumenge, es farà el dilluns 11 de desembre.

Els projectes presentats seran avaluats per un jurat integrat per membres de la Creu Roja, Amnistia Internacional i l’Ajuntament de Molins de Rei, i pels fills de Josep Maria Salas. Un dels aspectes que el jurat valora més és que l’ajuda econòmica que suposa el guardó sigui realment útil per dur a terme el projecte, explica a Viu Molins de Rei Pep Salas, president del jurat i fill de Josep Maria Salas. En aquest sentit, afegeix que les entitats més mancades de recursos es tenen molt en compte.

Un homenatge a Josep Maria Salas

El Memorial Josep Maria Salas fa homenatge a Josep Maria Salas i Peiró, que va morir fa dos anys. Va ser president de la Creu Roja de Molins de Rei i del Baix Llobregat. A través dels anys que va dedicar al voluntariat amb aquesta entitat, va ajudar moltes persones. El memorial és una iniciativa que va ser impulsada per la seva família, l’Ajuntament de Molins de Rei i Creu Roja Baix Llobregat Centre.

“Va ser impactant i emotiu”, comenta Pep Salas, recordant el primer memorial. A través de l’experiència positiva que va suposar aquest, explica, van sortir les ganes d’impulsar les següents edicions. Gueopic, entitat d’ajuda a les persones amb discapacitat comunicativa, va guanyar el premi l’any passat. A banda d’aquesta, es van presentar dues candidatures més: la Fundació Ana Ribot Duran i l’ONG Madre Micaela.

Enguany, per arribar a més entitats, s’ha intensificat la campanya de comunicació del memorial a Molins de Rei i als municipis del voltant. A més, el termini per fer les entregues s’ha ampliat. De moment, hi ha identificats més projectes que l’any passat. “Esperem tenir-ne quatre o cinc, això seria tot un èxit”, considera Pep Salas a Viu Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades