Un incendi de dues hectàrees talla el pont de Molins de Rei i l’autopista

Una gran columna de fum ha alertat molts veïns de Molins de Rei per un incendi entre l’autopista B-23 i el riu Llobregat que ha creuat per sota el pont de la N-340. Hi han treballat un helicòpter i 9 dotacions dels bombers juntament amb les ADF.

Vista aèria de l'incendi, que ha provocat un intens fum davant de Molins de Rei // Bombers

Vista aèria de l’incendi, que ha provocat un intens fum davant de Molins de Rei // Bombers

Fa tot just un mes, el 22 de juny, un incendi en un canyissar als marges de l’autopista B-23 obligava a tallar un carril de l’autopista. Aquest divendres 21 de juliol la situació s’ha repetit, amb una magnitud molt més gran: l’autopista s’ha tallat completament i també la Nacional 340.

Si l’anterior incendi es va produir a la zona més propera al barri de la Granja, aquest cop ha estat a l’altra banda del pont, cap a la banda del barri del Canal. De fet, fonts municipals han explicat a Viu Molins de Rei que l’incendi s’ha originat a l’altra banda del pont. És a dir: sortint de Molins de Rei cap a Quatre Camins, a la dreta. Però, en canvi el foc ha seguit en direcció Barcelona, creuant el pont per sota, i s’ha acabat estenent majoritàriament a la zona de davant del barri del Canal.

Vídeo: Ràdio Molins de Rei

Els Bombers i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) xifren l’extensió en uns 20.000 metres quadrats, tot i que els Bombers apunten que és difícil de quantificar perquè és una zona molt irregular. En l’extinció hi ha participat un helicòpter i nou camions dels bombers. També hi ha participat l’ADF de Molins de Rei (Puigmadrona-Olorda) i la de Puig Vicenç, que inclou les poblacions de Torrelles, Sant Boi, Begues, Sant Vicenç, Cervelló, Vallirana i la Palma, amb sis vehicles i 19 voluntaris.

Els bombers han rebut l’avís de l’incendi a les 13:40 de la tarda i s’ha donat per estabilitzat a les 15:45. Tot i això, han seguit treballant una bona estona. Fins les 19:30 no s’havien retirat tots els efectius. No se saben les causes de l’incendi, que ha afectat zones d’horts amb una barraca.

L’incendi ha complicat molt la circulació, perquè s’han hagut de tallar dues vies de trànsit principals com l’N-340, primer parcialment i després completament. Segons els Bombers, no ha estat tant per l’incendi en si sinó per l’espès fum que hi havia, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana.

L'intens fum ha fet tallar completament l'autopista en els dos sentits // Ràdio Molins de Rei

L’intens fum ha fet tallar completament l’autopista en els dos sentits // Ràdio Molins de Rei

Fonts municipals indiquen que la intensitat del fum es deu a la sequedat de la vegetació, que a més era molt abundant. Això, a més, ha propiciat que les flames s’estenguessin amb gran rapidesa.

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades