L’actriu Mercè Sampietro guanya el premi Margarida Xirgu

El jurat ha valorat la seva interpretació en l’obra ‘La senyora Florentina i el seu amor Homer’, que ha estat en escena aquesta temporada al Teatre Nacional de Catalunya. L’acte de lliurament tindrà lloc el dilluns 17 de juliol a l’Auditori de l’Institut del Teatre.

L'actriu compta amb una llarga trajectòria // TV3

L’actriu compta amb una llarga trajectòria // TV3

L’actriu Mercè Sampietro va mostrar la seva gran habilitat camaleònica quan es va posar a la pell de la senyora Florentina, un dels personatges més estimats de Mercè Roderada. Ho va fer al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per protagonitzar, aquesta temporada, l’obra ‘La senyora Florentina i el seu amor Homer’, dirigida per Sergi Belbel. Per aquella interpretació, Sampietro s’ha proclamat guanyadora de la 43a edició del premi Memorial Margarida Xirgu.

El certamen té com a objectiu destacar la interpretació femenina més rellevant de la temporada teatral barcelonina. El jurat, format per 20 membres de diferents grups catalans de teatre amateur, ha dictaminat que l’actriu es mereix rebre aquest reconeixement per la seva tasca en un projecte escènic que ja es va programar el 1993 amb un repartiment encapçalat, en aquell cas, per l’actriu Rosa Novell -que també ha guanyat un premi Margarida Xirgu-.

El guardó va néixer el 1973 impulsat per la Penya Carlos Lemos, que va ser un apassionat del teatre. Des de la seva mort el 2015, el premi l’atorga l’Associació Dramàtica de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Institut del Teatre i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. Algunes de les guanyadores han estat Núria Espert, Anna Lizaran, Julieta Serrano i Carmen Machi, entre d’altres.

L’acte de proclamació de la guanyadora va tenir lloc a Molins de Rei, la població on va néixer Margarida Xirgu, però el lliurament del premi se celebrarà el dilluns 17 de juliol a les 19.30 h a l’Auditori de l’Institut del Teatre, i finalitzarà a la Ronda de les Actrius –la plaça de Margarida Xirgu-, on Mercè Sampietro rebrà la placa dedicada.

Recomanacions personalitzades