Les revetlles de Sant Joan es multipliquen als barris de Molins de Rei

Molins de Rei tindrà set revetlles de Sant Joan aquest 2017. Els barris de Bonavista, la Granja, les Conserves, l’Àngel, el Canal i la Riera Bonet tindran la seva pròpia festa. La de la plaça de l’Església tindrà concert de “La Selva Band”.

La flama del Canigó incendiarà la foguera de Sant Joan a Molins de Rei i prop de 400 municipis més. //jlmaral (Flickr)

La flama del Canigó incendiarà la foguera de Sant Joan  // Arxiu — jlmaral (Flickr)

Les opcions per passar la nit més curta de l’any es multipliquen gràcies al moviment associatiu de Molins de Rei. Aquest any 2017, sis revetlles organitzades per les associacions de veïns i la que promou la Comissió Focs de Sant Joan donaran moltes opcions per la nit del 23 de juny.

El Canal

Una de les revetlles de barri amb més tradició és la del Canal -conegut popularment com la Incresa. Aquest any posarà música en directe l’Orquestra Platinum. Serà a les 22 hores al Parc del Pont de la Cadena -o Parc de les Palmeres- i caldrà pagar 30€ per cada taula de sis persones, 20€ per als socis de l’Associació de Veïns. Hi haurà servei de bar amb entrepans calents i freds, refrescos, mojitos i combinats.

L’Àngel

També hi haurà actuació musical al barri de l’Àngel (plaça de la Pau) amb el grup “Remember Music Show”. Primer hi haurà sopar amb coca inclosa, a les 21:30. El concert serà a les 23 hores. I un cop hagi acabat, a les 3 de la matinada, serviran xocolata calenta amb melindros. Tot plegat costarà 20€ per cap, tot i que els socis de l’Associació de Veïns i els nens pagaran 3€.

 

Bonavista

No hi haurà música en directe però sí cantants al barri de Bonavista: hi haurà karaoke, animador i disco-mòbil. Serà al carrer de Bonavista, al costat de la plaça del Mas. A les 21 hores començarà el sopar, que cadascú ha de portar de casa. Quan acabi, començarà la música, a les 22:30. Al final, hi haurà xocolatada amb melindros.

 

Riera Bonet

En el cas del barri de la Riera Bonet hi haurà ball i animació, a partir de les 23 hores, al Parc d’Antonio Méndez. El sopar popular serà lliure, tot i que hi haurà servei de bar. Les cadires costen 2€ per persona, gratis per a cada unitat familiar que sigui sòcia de l’Associació de Veïns de la Riera Bonet.

 

La Granja

La rambla de la Granja acull la III Gran Revetlla Popular a partir de les 21:30. Cadascú ha de portar el sopar de casa, tot i que l’Associació de Veïns posa la coca, el cava, la cadira i un tiquet per una rifa per 4€ (2€ per als nens). Hi haurà música i bar.

 

Les Conserves

A la plaça d’Antoni Marca a les 21 hores, les Conserves celebren la seva revetlla. Cadascú ha de portar menjar, beguda i coca. L’Associació de Veïns posa les cadires, la música i l’enllumenat.

 

Centre Vila

La revetlla organitzada per la Comissió de Focs de Sant Joan tindrà aquest any la música en directe del grup de versions La Selva Band.

Flama del Canigó

Els actes, però, començaran a la tarda. A les 18:30 hi haurà un berenar popular a la plaça de la Creu amb Baketomba i els Grallers de Molins de Rei mentre s’espera l’arribada de la flama del Canigó, prevista per les 19 hores. Serà portada des d’aquesta muntanya per voluntaris de l’AE Jaume Vicens Vives, el Cau i l’Agrupa que dijous fan una excursió per anar a buscar la flama. Fins i tot, alguns han hagut de demanar festa per poder portar la flama.

Des de la plaça de la Creu començarà una cercavila pel poble fins a la plaça de l’Església. Allà hi haurà el principal contingut polític dels actes organitzats en el marc de la que es considera la Diada dels Països Catalans, amb la lectura d’un manifest i l’encesa de la ‘foguera de Felip V’, amb un retrat del rei. Aquest any tenen el suport de ‘MdR pel Sí’, la campanya pel ‘sí’ al referèndum.

Plaça de l’Església

Una mostra de danses tradicionals, a les 20 hores, unirà l’encesa de la foguera amb l’inici de la revetlla. Començarà a les 21 hores amb el sopar popular, amb tiquets a 12€, 9€ per a infants.

Abans d’arribar al concert, es farà el 10è Quinto Popular d’estiu, a les 22:30. Serà una hora més tard, a les 23:30, quan arribi la música en directe del grup de versions La Selva Band. La festa seguirà amb el llançament de faies a la 1, i dos discjòqueis: PD Risins i PD Las Negras.

Recomanacions personalitzades