La unitat canina localitza 50,8 quilograms d’haixix a Molins de Rei

Durant l’operació es detenen dues persones i una d’elles ingressa a presó. Els presumptes traficants estaven al barri de la Granja.

Django al costat de la furgoneta on es va trobar la droga // Mossos d’Esquadra

Dos agents de paisà feien tasques de prevenció sobre robatoris a domicilis el passat dimecres 14 de juny al barri de la Granja. Poc s’imaginaven que acabarien desencadenant una gran operació antidroga en aquest barri de Molins de Rei.

Van veure dos homes “mig amagats” entre dos cotxes, segons informen els Mossos d’Esquadra a través d’un comunicat. Eren a prop d’una gran cadena d’alimentació. Van decidir apropar-se i escorcollar-los. Van trobar un total de 4.700 euros en efectiu, quatre telèfons mòbils i quatre claus de vehicles. La investigació acabava de començar.

Es va activar un dispositiu conjunt entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Molins de Rei. La presència policial va cridar l’atenció d’alguns veïns. Una de les patrulles era la unitat canina de la Policia Local.

Entre tots van escorcollar els cotxes de la zona. Llavors l’olfacte de Django, el gos de la unitat canina de Molins de Rei, va detectar alguna cosa estranya en un dels vehicles i va alertar als seus companys.

En una furgoneta es van localitzar “50,8 quilograms d’haixix distribuïts en un farcell i en paquets individualitzats”, asseguren els Mossos. En aquest procés de recerca un dels identificats va intentar fugir corrents, però el seu intent va ser frustrat pels agents de l’ordre. Una de les claus dels identificats coincidia amb les de la furgoneta.

Els dos homes, de 29 i 40 anys veïns del Prat del Llobregat i de Terrassa i de nacionalitat marroquina, van ser detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. El jutge va decretar l’ingrés a presó d’un dels detinguts i llibertat amb càrrecs per l’altre.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

“La droga tindria un valor de venda a l’engròs en el mercat il·legal de 75.000 euros”, apunta la policia catalana. Depenent de la seva puresa, en el mercat de consumidors el seu preu podria ser d’entre 150.000 i 300.000 euros aproximadament.

“La investigació continua oberta i no es descarten més detencions”, asseguren els Mossos d’Esquadra. Descarten, però, que els fets tinguin a veure amb algun club cannàbic de la zona.

Recomanacions personalitzades