Cinc actes fan protagonista la dansa aquest cap de setmana

Balls moderns, de saló, claqué o sardanes es podran veure en diferents activitats el cap de setmana del 16 al 18 de juny a Molins de Rei. També hi ha una lectura dramatitzada i un ‘recert’, recital-concert.

Un dels balls seran les sardanes, diumengel pati del Palau // Arxiu — Jose Polo

El destí ha volgut que aquest cap de setmana coincidissin a l’agenda de Molins de Rei cinc actes on la dansa és la protagonista. El poble es convertirà en un catàleg de danses molt diverses.

1. Claqué amb ‘Tap&Keys’

El quart concert del cicle ‘La Peni en viu’, que es fa a la pista exterior del teatre a l’hora del vermut, porta el grup ‘Tap&Keys’, que integren els molinencs Maria Busquets i Albert Garcia. Busquets ballarà claqué al ritme del piano de Garcia.

El concert serà diumenge 18 a les 12 hores a la pista de La Peni. L’entrada és gratuïta amb aportació voluntària. 

2. Balls moderns i de saló

L’Associació de Veïns del Canal organitza un petit festival de balls aquest cap de setmana. Dissabte és el torn dels balls de saló, a càrrec de San-Mat. Diumenge toca balls moderns amb GiMolins.

Els balls es faran dissabte 17 i diumenge 18, tots dos dies a les 19 hores, davant l’Associació de Veïns del Canal.

3. Sardanes

Els més tradicionals també tindran el seu lloc dins el catàleg de danses en què es convertiran els carrers de Molins de Rei aquest cap de setmana. L’Agrupació Folklòrica ballarà sardanes amb la cobla Ciutat de Cornellà.

La ballada serà diumenge 18 a les 19 hores a la plaça del Palau.

4. Danses del món

L’escola Dance Studios ha organitzat una demostració de balls de final de curs. Amb el títol ‘Dancing around the world’, els alumnes faran balls amb esperit internacional.

La demostració serà diumenge 18 a les 18 hores a La Peni

I a més…

A banda de la dansa, hi ha més actes culturals.

1. Lectura dramatitzada de ‘Gironés: el crack de Gràcia’

Imatge promocional d''El crack de Gràcia' // Espai en Blanch

Imatge promocional d”El crack de Gràcia’ // Espai en Blanch

Jordi Gallur, s’estrena com a dramaturg amb aquest text, que es representa per primera vegada. En faran una lectura dramatitzada els molinencs Dolors Canals, Jordi Costa, Lluís Posada, Pere Arcas, Pere Raich, Oriol Romeu i Oriol Roig, acompanyats d’imatges de l’època. El text parla de Gironés, un boxejador molt popular a qui la República i la Guerra Civil van provocar un final gens esperat en la seva vida.

La lectura es farà dissabte 17 a les 20 hores a l’Espai en Blanch. L’entrada val 6 euros.

2. Recert ‘Con el verso al traste’

Música i poesia es donen la mà en un recert (recital i concert). L’espectacle parla de l’escriptura i la literatura als nostres temps. Tindrà a Javi Esteban i Xavi Guinart tocant guitarra elèctrica, didgeridoo, baix, flauta, loops i moltes distorsions, construint “una experiència sonora, a estones mística, a estones melòdica i a estones rockera”, descriuen.

El recert es farà divendres 16 a les 20 hores a l’Espai en Blanch. L’entrada val 5 euros.

3. Música al carrer

Com a acte previ al dia de la música, l’Escola de Música organitza un concert al carrer.

El concert serà divendres 16 a les 18:30 hores a la plaça de la Creu

Recomanacions personalitzades