Les Jornades contra el Racisme obtenen 1.000 euros per pagar les multes de la llei mordassa

Una de les persones multades podrà pagar els 800 euros de sanció gràcies al que han recaptat les Jornades contra el Racisme. Els 200 euros que han sobrat es destinaran a altres casos relacionats amb la llei mordassa.

Les jornades van pintar un mural a la zona de skate del Parc del Llobregat // Jordi Julià

Les jornades van pintar un mural a la zona d’ skate del Parc del Llobregat // Jordi Julià

La segona manifestació dels veïns contraris al futur centre de culte de la comunitat islàmica, del mes de setembre, va acabar amb dues persones multades en aplicació de la llei de seguretat ciutadana, coneguda com a llei mordassa.

Dues persones van ser multades per -segons la sanció- impedir amb crits la lectura del manifest d’una manifestació autoritzada. Es tractava de la segona manifestació que feien els veïns que rebutgen el centre de culte, que a diferència de la primera sí que havia estat comunicada a les autoritats. Hi va haver una contramanifestació, tot i que una de les persones multades afirma que no en formava part.

Ara, una d’elles no haurà de posar res de la seva butxaca per pagar la sanció: unes jornades en solidaritat seva organitzades per l’Assemblea Antiracista han recaptat 1.000 euros. L’altra persona multada, en canvi, va desvincular-se de l’assemblea en desacord amb el seu funcionament.

Així, en principi es destinaran 800 euros per a la persona multada que ha acceptat el suport de l’assemblea i caldrà veure què fer amb els 200 euros restants. “Es farà un pot antirrepressiu”, explica l’Assemblea Antiracista a Viu Molins de Rei, obrint la porta a destinar-los a “altres casos relacionats amb la llei mordassa”. L’Assemblea, formada per membres de l’Espai Autogestionat Mallolis, l’Ateneu Llibertari La Filosa i el Casal Popular La Barrina i altres persones, s’ha creat específicament per a aquests casos, però no descarten mantenir-se si es donen més multes.

El Parc del Baix Llobregat es va omplir de tallers tot el dissabte // Jordi Julià

El Parc del Baix Llobregat es va omplir de tallers tot el dissabte // Jordi Julià

Festa al Parc del Baix Llobregat

La jornada va convertir en un espai familiar i de festa el Parc del Baix Llobregat, el passat dissabte 10. Durant tot el matí es va allargar un torneig de futbol sala, amb la participació de nou equips. També es va fer un taller de skate i hi havia una rifa amb nombroses donacions de comerços i entitats locals.

Hi havia diversos tallers pensats per als nens: de fabricació de pa -on els propis nens aprenien a fer-se’l ells mateixos i se l’emportaven a casa-, de ceràmica o de pintar cares. També hi havia un taller de serigrafia per pintar samarretes amb el lema ‘Antifa Kids’ (nens antifeixistes).

Com a part de la jornada es va fer un mural a la zona de skateboard, amb el lema ‘El Baix antiracista’ i un dibuix de persones amb la boca tapada, en referència a la llei mordassa. Eren, de fet, les dues raons de ser de les jornades. “Vam sortir contra la islamofòbia i ens han multat per la llei mordassa”, resumeixen des de l’assemblea.

Recomanacions personalitzades