L’oposició reitera que en cap cas va ser informada de la proposta de pujada de l’aigua

CUP, ERC, Molins Camina i Iniciativa-MES desmenteixen la versió del govern municipal i, a més, asseguren que sí que assisteixen a les reunions convocades.

Representants de CUP, ERC, Molins Camina i ICV-MES en roda de premsa conjunta // Jose Polo

Les explicacions del govern municipal sobre el cas de les tarifes de l’aigua no han satisfet els partits de l’oposició. Més aviat, han escalfat els ànims. Els grups municipals de la CUP, ERC, Molins Camina i Iniciativa-MES reiteren, com ho van fer en la roda de premsa on van acusar la sociovergència de “falta de transparència”, que en cap cas van ser informats de la proposta que l’Ajuntament de Molins de Rei i Aqualia van fer a l’Àrea Metropolitana de Barcelona de pujar les tarifes de l’aigua pels costos extra que van haver-se d’afrontar per l’episodi de contaminació per diuron, i que finalment va ser rebutjada per l’AMB.

“No, en cap reunió ens van informar d’aquesta proposta d’apujar les tarifes”, assegura amb contundència la portaveu de Molins Camina, Ana Aroca. En el mateix sentit s’han expressat la CUP, ERC i Iniciativa-MES. Això contradiu la versió del govern municipal format per CDC i PSC, que va assegurar que sí que es va informar l’oposició d’aquesta possibilitat. L’oposició, però, sí que era conscient que l’episodi de diuron -durant el qual es va haver de comprar més aigua per garantir el subministrament entre altres actuacions– havia suposat un cost extra al marge de la concessió amb Aqualia. Però afirmen que mai se’ls va presentar la proposta de pujar les tarifes per repercutir aquest cost extra. “Quan nosaltres els hem preguntat, sempre ens han respost que ho havien d’estudiar “, afegeix Aroca. “El més lògic seria haver informat l’oposició de la proposta i després portar-la a l’AMB”, considera la portaveu de Molins Camina.

Hi coincideixen Josep Raventós, de la CUP, Silvia Guillén, d’ERC i Júlia Fernández, d’Iniciativa-MES. Tots afirmen que el govern mai va presentar la proposta de pujada de tarifes que es va portar a l’AMB. “La primera informació va arribar l’endemà que en Josep Raventós es queixés via Twitter”, insisteix Guillén. Raventós, regidor de la CUP, ho explica: “Me’n vaig assabentar pel meu grup metropolità i vaig queixar-me per Twitter perquè sé que aquest govern només funciona quan et queixes així”.

Crec que mai ens haurien informat, no tenien la intenció”, sentencia el cupaire. “Només ens havien dit que calia estudiar si els costos del diuron s’haurien de repercutir sobre la tarifa o a través del pressupost”, assegura Guillén. “Sempre que hem preguntat ens han dit que calia estudiar-ho”, afegeix la republicana. “Aquesta falta d’informació és el motiu del nostre enuig”, resumeix Júlia Fernández. Per tant, tots els partits de l’oposició coincideixen que les explicacions de la sociovergència no són certes.

L’oposició diu que sí que va a les reunions

La sociovergència, a més, va acusar l’oposició de no assistir a diverses reunions. Això ha irritat encara més els partits de l’oposició. “És molt trist que es pugui mentir d’una forma tan descarada”, assegura Aroca. Segons l’única regidora de Molins Camina ella “no s’ha perdut ni una comissió informativa”, tret de les del mes de maig com a forma de pressió pel cas de les tarifes de l’aigua. A més, puntualitza: “només una vegada vaig arribar molt tard a una, poc abans que finalitzés, perquè es va fer un canvi d’horari i em va ser impossible”.

“Hem anat a totes les reunions menys les últimes comissions informatives amb motiu de protesta”, indica Josep Raventós (CUP). “Ens han dit que ens volien informar de les tarifes precisament en aquesta reunió, però curiosament aquesta qüestió no formava part de l’ordre del dia”, afirma el representant de la CUP. “Els regidors d’ERC hem anat a totes les reunions, ens ho combinem com podem, i això és una cosa que no tots els regidors del govern municipal poden dir”, afegeix la republicana Silvia Guillén.

Per la seva banda, Júlia Fernández reconeix que “a algunes” reunions no hi ha pogut assistir. La regidora d’Iniciativa-MES, que recentment ha estat mare i és l’única representant del seu grup municipal, afegeix que encara que no hi pugui anar sempre truca “a qui sigui” per estar informada de totes les qüestions de rellevància. “He arribat a anar a portaveus amb un nen de sis mesos per no perdre reunions”, afegeix Fernández. Segons l’ecosocialista, les acusacions del govern municipal només són una “excusa”.

Recomanacions personalitzades