La setmana de la solidaritat inundarà un cap de setmana cinèfil i musical

Una festa mostrarà la cooperació amb diversos països aquest cap de setmana. Alhora, arriba el segon concert-vermut a La Peni amb Sarramangu, es projecta la pel·lícula “Venus” sobre la relació de les dones amb el sexe i també “Incerta Glòria”.

Aquestes són les nostres cinc propostes per al cap de setmana a Molins de Rei:

1. Empatitzar amb altres cultures

Un instant de la Festa de la Solidaritat al Pati del Palau // Ajuntament de Molins de Rei

La Festa de la Solidaritat de l’any passat // Arxiu — Ajuntament de Molins de Rei

Una festa a la plaça del Palau tancarà aquest dissabte la Setmana de la Solidaritat, organitzada per Molins de Rei Solidària i l’Ajuntament. Les pròpies entitats que treballen en la cooperació a Molins de Rei informaran de les seves activitats amb nombrosos tallers. El dia abans, divendres, es farà una Cercavila de la Diversitat.

Els tallers seran de música africana (de Solidança-Fandema); de dibuixos rangoli i l’Índia (de la Fundació Vicente Ferrer), sahrauí (de l’Esplai l’Agrupa) i de fotografies i dibuixos de Burkina Faso amb Josep Maria Pubill (organitzat per Songtaaba). Hi haurà degustacions: de te saharaui amb taller de henna (Molins amb el Sàhara); de begudes del Senegal (Teranga); de productes de Comerç Just; i també de plats típics de Paraguai fets per l’Associació de Paraguaians.

Un acte destacat serà la performance ‘Què hi puc fer jo’ (19:30), que ridiculitza la situació dels refugiats, com ja es va fer per la Candelera. A les 18:30 es farà una mostra de danses de Bollywood i a les 20:30, una actuació del grup senegalès Casamance. La reivindicació política serà amb una fotografia de rebuig a Trump a les 19:45 i un manifest de Comerç Just i Banca Ètica, a més de recollides de firmes.

La festa serà dissabte 20 a partir de les 17 hores a la plaça del Palau.
La cercavila serà divendres 19 a les 18h amb sortida des de la plaça del Palau.

Sarramangu torna en format duet // La Peni

Sarramangu torna en format duet // La Peni

2. Veure Sarramangu durant el vermut

El cicle ‘La Peni en viu’ porta el segon concert, que es fa a la pista exterior del teatre. Aquest cap de setmana és el torn dels molinencs Sarramangu. El grup tornarà en format duo presentant nous temes propis i versions adaptades al seu estil folk-rock.

El concert serà diumenge 21 a les 12 hores a la pista de La Peni. L’entrada és gratuïta amb aportació voluntària. 

3. Conèixer com es relacionen les dones amb el sexe

El DocsBarcelona del Mes (l’antic Documental del Mes) presenta “Venus”. Amb el subtítol “Confessions de dones nues”, la pel·lícula mostra com les dones es relacionen amb el sexe. És un documental nascut a partir de les filmacions per fer una pel·lícula eròtica per a dones, que va acabar esdevenint el resultat final.

El documental es projectarà diumenge 21 a les 19 hores a la Peni. L’entrada general val 4€.

Viu Molins de Rei sorteja dues entrades entre un dels seus socis. La resta, tenen un 50% de descompte en l’entrada ensenyant el carnet.

 

4. Veure “Incerta Glòria”

El Cineclub porta la pel·lícula “Incerta Glòria”, la pel·lícula basada en la novel·la de Joan Sales que ha ressorgit els últims anys. Ambientada al front d’Aragó durant la Guerra Civil espanyola, mostra com el conflicte fa aflorar les passions humanes amb tota la seva intensitat.

La pel·lícula es projectarà divendres 19 a les 22 hores al Foment. L’entrada val 4€ (3€ per a joves de 15 a 25 anys o socis).

5. Veure microteatre

L’Espai en Blanch porta una obra de microteatre (peces de teatre que duren pocs minuts). L’obra en qüestió és “Per tu, m’enamoraria”, sobre si és possible enamorar-se de qui un decideix.

La peça es representa dissabte 20 a les 18 hores a l’Espai en Blanch. L’entrada val 8 euros.

Recomanacions personalitzades