Els ajuts per adaptar habitatges de gent gran o amb discapacitat es quadrupliquen

En els propers dos anys, 50 persones podran rebre la subvenció de la Diputació i l’Ajuntament de Molins de Rei per adequar les vivendes a les necessitats de persones vulnerables. 

Adaptar els lavabos és una de les actuacions més freqüents del programa // Diputació de Barcelona

Adaptar els lavabos és una de les actuacions més freqüents del programa // Diputació de Barcelona

Les ajudes per adequar els habitatges de gent gran o amb discapacitat podran beneficiar, en els propers dos anys, a 50 persones de Molins de Rei. És un 357% més de beneficiaris que en els dos anys anteriors.

Són part del Programa d’Arranjament d’Habitatges, una línia de subvencions que dóna la Diputació de Barcelona juntament amb els ajuntaments. Permeten fer reformes bàsiques i instal·lar ajudes tècniques als habitatges per millorar l’accessibilitat, la seguretat, la higiene i l’habitabilitat, siguin de lloguer o de propietat.

La Diputació paga un 80% de l’ajut mentre que els ajuntaments han d’aportar el 20% restant. El beneficiari també ha de pagar una part variable en funció de la seva situació econòmica, determinada per Serveis Socials.

L’increment ha estat possible gràcies a una ampliació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Molins de Rei i la Diputació de Barcelona. Això implica que l’aportació municipal també augmenta, de manera que es passarà d’haver aportat 4.200 euros entre 2015 i 2016 a aportar-ne 15.000 entre 2017 i 2018.

Demanda coberta

Les 50 actuacions que es faran ara seran suficients per cobrir la demanda existent, segons la regidora de Serveis Socials de Molins de Rei, Carme Madorell (CDC): “Amb aquesta ampliació dels recursos creiem que podrem donar resposta a la pràctica totalitat de necessitats detectades per l’Ajuntament”, assegura la regidora.

En aquest nou període també s’amplien els beneficiaris i els àmbits d’actuació. Fins ara només s’adreçava a persones majors de 65 anys, però ara s’amplia també a persones alguna discapacitat física o psíquica. D’altra banda, si fins ara només es feien actuacions al bany i a la cuina, ara també se’n faran en l’àmbit de l’eficiència energètica.

L’ajuda s’ha de sol·licitar a través dels Serveis Socials de l’Ajuntament, ubicats a Ca n’Ametller. Cal demanar cita prèvia al telèfon 93 680 37 31.

Recomanacions personalitzades