Les queixes ciutadanes augmenten un 5% respecte al 2015

El govern municipal atribueix el creixement a “la rebaixa del temps de resposta, el nivell de les respostes donades i la qualitat de les mateixes”. 

El regidor Pep Puiggarí notificant un aspecte a millorar amb l’app “Cuidem Molins” // Arxiu — Jose Polo

L’Ajuntament va rebre, durant l’any 2016, un total de 853 queixes, suggeriments i agraïments per part dels ciutadans de Molins de Rei. La xifra suposa un augment del 5% respecte al 2015.

El govern municipal format per CDC i PSC assegura que el creixement de les queixes ciutadanes “té a veure directament” amb “la rebaixa del temps de resposta, el nivell de respostes donades i la qualitat de les mateixes”, segons assegura la sociovergència a través d’un comunicat. “La bona capacitat de resposta de l’Ajuntament ha fet augmentar les queixes”, afirmen.

A més, l’Ajuntament assegura que el temps mitjà de resposta als ciutadans és de 7,2 dies de mitjana. “El millor temps de resposta aconseguit des de que es calcula aquesta dada”, defineixen. Una dada que, en alguns casos concrets, no es compleix. Ja fa algunes sessions plenàries que un ciutadà es presenta a la sala de plens per exigir que li contesten una queixa que va fer “fa més d’un any”, segons explica aquest veí.

Les dades han estat presentades durant un ple municipal extraordinari on la regidora de Participació, Laura Soto (CDC), ha assegurat que s’ha trobat un “canal de comunicació” amb la ciutadania.

Problemes amb l’app Cuidem Molins

L’Ajuntament de Molins de Rei va presentar l’any 2015 una aplicació per a telèfons mòbils denominada Cuidem Molins per recollir queixes ciutadanes relacionades amb la via pública.

El regidor d’Espai Públic, Miguel Zaragoza (PSC), ha reconegut que l’aplicació, que ha necessitat una inversió de 5.800 euros, ha patit “problemes tècnics” durant els seus primers mesos de vida.

Dos partits de l’oposició, ERC i Molins Camina, han reclamat “més promoció” de l’aplicació Cuidem Molins. El govern municipal ha assegurat que “ja es promociona a través de la web municipal” però s’ha compromès a “estudiar” la proposta feta per aquestes dues formacions.

Recomanacions personalitzades