Picam, Viu Molins de Rei, Festival de Cine de Terror, Pastisseria Arenas i Xavi Díaz són premiats per Ràdio Molins de Rei

Pere Vila, Angelina Llaveria i Bartomeu Martí són els candidats a rebre el Premi Trajectòria, decidit per votació popular. Alexandra Morera i el programa Obrim els Diumenges són els col·laboradors de l’emissora reconeguts. 

De dreta a esquerra: Oriol Romeu, Joan Ramon Casals i Xavi Paz // Jose Polo

Tornen els Premis Ràdio Molins de Rei per reconèixer la tasca de diferents iniciatives i personalitats del municipi. El jurat independent a l’emissora ha decidit que enguany el premi Valors sigui per a PICAM, entitat dedicada a donar suport a persones amb càncer, el premi Innovació per a Viu Molins de Rei, el diari digital que informa de l’actualitat local des del 2010; el premi Cultura per al Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei, que porta 35 edicions i està consolidat com un certamen de referència a Catalunya; i el premi Impuls per a la Pastisseria Arenas, històric comerç centenari situat a l’avinguda Barcelona que recentment ha reformat el local per donar més serveis als seus clients.

El premi Comunicació, decidit pels treballadors de la ràdio, s’entregarà al periodista de TVE Xavi Díaz, resident a Molins de Rei des de fa molts anys i amb una exitosa trajectòria en el món de la comunicació. Els altres premis triats pels treballadors de l’emissora i que serveixen per fer un reconeixement als col·laboradors, el Micròfon i el Ràdio, seran per a Alexandra Morera, persona vinculada a Ràdio Molins de Rei des de fa dècades realitzant programes relacionats amb la cultura i la poesia, i per al programa Obrim els Diumenges, fet per la família García i que és un dels clàssics de la programació del cap de setmana.

La gala d’entrega serà el pròxim 12 de maig a les 20:30 al teatre de la Peni. L’entrada tornarà a ser gratuïta. El jurat dels premis 2017 ha estat format per Joan Domènech, Jordi Julià, Montse Toran, Maria Reig, Alfred Bofill, Montserrat Gustems, Jordi Romeu, Lluís Pascual, Aina Ibañez i David Lloberas.

Candidats al premi Trajectòria

El premi Trajectòria estarà decidit, una vegada més, per votació popular, mitjançant trucades a l’emissora o a través de votacions per internet. Els candidats són: Pere Vila, Angelina Llaveria i Bartomeu Martí. “Guanyi qui guanyi, triar-los ja és un reconeixement a tots tres”, ha recordat el Coordinador de Ràdio Molins de Rei, Oriol Romeu, durant la roda de premsa de presentació dels premis.

A més, Romeu ha posat en valor la tasca dels 150 col·laboradors de l’emissora, la figura fonamental -juntament amb els cinc treballadors- que fa possible que la coneguda com a ràdio nostra tingui “programació pròpia de set del matí a una de la matinada” amb una graella de 36 programes diferents.

Defensa de l’autonomia de la ràdio pública

Oriol Romeu ha estat acompanyat en la roda de premsa de l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC) i del primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC). Durant la seva intervenció, Paz ha defensat “l’autonomia amb la qual sempre treballa l’equip de la ràdio”. Casals també ha defensat el paper de l’emissora assegurant que “de la mateixa manera que el comerç de proximitat”, els mitjans de comunicació locals donen “caràcter i identitat” a una població. A més, els dos representants del govern municipal han felicitat a tots els premiats i als candidats al premi Trajectòria.

Recomanacions personalitzades