El Síndic de Greuges visitarà Molins de Rei dues vegades a l’any

Molins de Rei continua generant més queixes que municipis amb una població similar. 

Joan Ramon Casals, Jaume Saura i Xavi Paz al despatx d’alcaldia // Jose Polo

L’any 2011 es va signar un conveni pel qual el Síndic de Greuges de Catalunya passava a ser, també, el Síndic de Greuges de Molins de Rei: l’encarregat de defensar els interessos dels ciutadans, també davant l’administració local. Sis anys després aquest conveni es reforça. Fins ara aquesta figura visitava el municipi una vegada a l’any i, a partir del 2017, ho farà dues.

La primera de les visites d’aquest curs va ser el passat mes de març i la segona s’organitzarà durant el segon semestre. “Volem potenciar el servei itinerant del Síndic de Greuges i així estar més present en el territori”, assegura l’adjunt del Síndic, Jaume Saura.

Queixes superiors a la mitjana 

Les queixes  presentades per part de ciutadans al Síndic sobre l’Ajuntament de Molins de Rei continuen, un any més, en una xifra superior a la d’altres municipis amb una població similar.

Durant 2016 es van rebre 13, quan la mitjana per a municipis de 25.000 habitants és de 8,7. Per posar alguns exemples: sobre Salou (26.386 habitants) el Síndic només a rebut 4 queixes, sobre Olesa de Montserrat (23.645 habitants) 9 i sobre Pineda de Mar (26.240 habitants) 11.

“Molins de Rei té més queixes que altres poblacions de la mateixa mida”, confirma Saura. Tot i això, el nivell de queixes va disminuint “a poc a poc”. L’any 2015 van ser 14, al 2014 es van rebre 15, al 2013 un total de 16 i el primer any on es va elaborar l’informe del Síndic, el 2012, 17 queixes.

Segons l’adjunt al Síndic, durant el 2016 s’ha experimentat un augment de les queixes referents a la convivència entre els veïns. “Temes com els sorolls o els animals de companyia”, especifica Saura, que recorda que no pot “especificar exactament de què tracten les queixes per protegir les persones que les fan”.

A més de rebre queixes sobre l’Ajuntament de Molins de Rei, durant les seves visites al municipi el Síndic de Greuges pot rebre reclamacions sobre altres administracions.

 

Recomanacions personalitzades