La nova zona blava a la plaça de la Llibertat allunya la idea de posar-hi zona taronja

24 places d’aparcament gratuït s’han pintat de blau per compensar les que s’han anat perdent. Són al final del carrer del Molí, on hi ha la plaça de la Llibertat. Això allunya la idea de posar zona taronja a la plaça.

Les 24 places són al final del carrer Molí // Ràdio Molins de Rei

Les 24 places són al final del carrer Molí // Ràdio Molins de Rei

Ara fa tot just un mes que la pintura de color blau va arribar fins a una banda de la plaça de la Llibertat. Són 24 places al tram final del carrer del Molí, entre el passeig del Terraplè i l’avinguda de Caldes, un tros de carrer que fins ara no tenia cap tipus de regulació a l’hora d’aparcar i ara ha passat a ser de pagament dins l’horari de funcionament de zona blava.

La instal·lació d’aquestes places entra en contradicció amb la idea plantejada per l’Ajuntament el mes d’octubre passat de convertir l’aparcament de la plaça de la Llibertat en zona taronja seguint l’exemple de la plaça dels Països Catalans. Aquestes zones, que funcionen igual que una zona blava però gratuïtament, han d’estar mínimament allunyades de les zones blaves perquè no entrin en conflicte amb la concessió. El regidor de Mobilitat, Miquel Zaragoza (PSC), ha confirmat a Viu Molins de Rei que ja no està sobre la taula: “De moment no ens plantegem posar allà zona taronja”, ha afirmat.

Compensació per les places perdudes

Complir amb la concessió és també el motiu pel qual s’han pintat aquestes places. Segons va informar Ràdio Molins de Rei, l’ampliació s’ha fet per mantenir les 265 places mínimes de zona blava que preveu el contracte amb l’empresa Saba.

Darrerament s’havien perdut algunes places de zona blava al Centre Vila per la creació de la zona infantil del carrer Major, la creació de places per a persones amb mobilitat reduïda i per a motos. També se n’han perdut temporalment per les obres del carrer Rafael Casanova que afecten les places del carrer Miquel Tort i més endavant les obres del carrer Doctor Barraquer també faran perdre places de manera temporal. L’ampliació ha suposat la instal·lació d’un nou parquímetre en aquest mateix punt.

Recomanacions personalitzades