Cap de setmana amb el pas de la Volta, festa per a l’acollida de saharauis i doble ració de cinema

Aquest cap de setmana del 24 al 26 de març la Volta a Catalunya passa per Molins de Rei, Molins amb el Sàhara organitza per primer cop una festa per promocionar l’acollida d’infants saharauis i es projecten dues pel·lícules, amb estrena de l’anunci de Gueopic inclosa.

Si no sabeu què fer aquest cap de setmana, us proposem quatre plans per fer sense moure-us de Molins de Rei.

1. Veure el pas de la Volta

Pas de la Volta per Molins de Rei el 2012 // Arxiu — Antoni Rigol

La Volta a Catalunya passa per Molins de Rei aquest diumenge al matí. Serà com a part de la setena etapa, que farà un recorregut circular entre Barcelona, Castellbisbal, Castelldefels i altre cop Barcelona.

L’etapa començarà a les 11 del matí a l’Hospitalet de Llobregat. Els ciclistes seguiran el traçat de l’antiga Nacional 340 i està previst que al cap de només 10 minuts ja hagin arribat al nucli urbà de Molins de Rei. Faran les avingudes de Barcelona i València senceres i abans d’arribar al pont giraran a la dreta per la carretera de Caldes (C-1413a), que seguiran fins al Papiol.

El pas de la Volta per Molins de Rei serà diumenge 26 a les 11:10.

2. Participar a la festa per als infants saharauis

Els tres ifnats de l'intercanvi rere la bandera del seu país. // Molins de Rei amb el Sàhara

Infants saharauis en una festa de benvinguda // Arxiu — Molins amb el Sàhara

Just després que hagi passat la volta, l’entitat que coordina l’arribada de nens del Sàhara durant els mesos d’estiu, Molins amb el Sàhara, organitza per primer cop la festa “Acull un somriure, acull un infant sahrauí”. Fins ara l’entitat només organitzava una festa a l’estiu per donar la benvinguda als infants, i ara per primer cop n’organitzen una per animar a les famílies a acollir. La plaça del Palau acollirà jocs, tallers, música i vermut solidari, entre d’altres.

La festa serà diumenge 26 a partir de les 11:30 a la plaça del Palau

3. Acompanyar una directora de cinema en la seva ceguesa

El DocsBarcelona del Mes (antic Documental del Mes) porta un documental ben peculiar: un viatge cap a la ceguesa de la seva pròpia directora. És el film “Shadow Girl”, dirigit per Maria Teresa Larraín, en el qual veiem com ella mateixa s’adona que està perdent la vista. L’acompanyem en aquest procés, que va des del convenciment que no podrà treballar més com a artista fins a un viatge a Xile per la mort de la seva mare.

La pel·lícula es projectarà diumenge 26 a les 19 hores a La Peni.

El documental es projectarà diumenge 26 de novembre a les 19 hores a la Peni. L’entrada val 4€ però els socis de Viu Molins de Rei tenen un 50% de descompte.

4. Veure el nou espot de Gueopic i buscar la felicitat al cine

L’entitat de suport a persones amb autisme i altres malalties comunicatives, Gueopic, presenta el seu espot “Autistas somos todos”, protagonitzat per Karra Elejalde i dirigit per Dani Andreu. Es podrà veure en pantalla gran abans de la sessió del Cineclub d’aquesta setmana. La pel·lícula que porten és “Toni Erdmann”, sobre la recerca del sentit de la vida que emprèn una dona que treballa en una gran empresa quan li pregunten si és feliç.

La pel·lícula es projectarà divendres 24 a les 22 hores al Foment Cultural i Artístic. L’entrada val 4€ (3€ per a joves de 15 a 25 anys o socis).

Recomanacions personalitzades