L’onzena Mostra de Cinema, Drets Humans i Interculturalitat espera 3.403 assistents

Cinema i valors oberts a les escoles i al públic en general del 27 al 31 de març. 

Pere Vila, Joan Domènech, Xavi Paz, Ramon Sànchez i Jessica Revestido // Jose Polo

La Mostra de Cinema, Drets Humans i Interculturalitat arriba a l’onzena edició entre els pròxims 27 i 31 de març, quan un total de 3.403 assistents, entre alumnes i professors d’escoles i públic en general, visualitzin alguna de les 8 pel·lícules que es projectaran. Aquesta és l’estimació de públic de l’Ajuntament de Molins de Rei, que espera d’aquesta manera batre els rècords del certamen.

“És una iniciativa que uneix cinema i educació gràcies a un treball educatiu que hi ha al darrere”, ha explicat la regidora de Solidaritat i Cooperació, Jessica Revestido (PSC), durant la roda de premsa de presentació de la iniciativa. Els alumnes de les escoles de Molins de Rei visiten el Foment Cultural i Artístic per veure una pel·lícula però prèviament, amb el professorat, “treballen dossiers sobre la temàtica que tractaran”, segons ha indicat Pere Vila, del Cineclub Hal 2002. També tornen a reflexionar sobre les temàtiques amb posterioritat a la visualització de la pel·lícula.

“És una manera diferent d’apropar problemàtiques com el racisme, la xenofòbia o la desigualtat”, ha indicat el tinent d’alcalde, Ramon Sánchez (CDC). Hi ha pel·lícules diferents en funció de l’edat dels infants. “L’objectiu és agitar consciències i aguditzar l’esperit crític”, ha afegit el regidor de Cultura, Xavi Paz (PSC).

A més de sessions destinades als alumnes i professors, també hi haurà films oberts al públic en general de forma gratuïta. Seran dimarts 28 (“Most Likely to Succed”), dimecres 29 (“Bienvenidos a Grecia”), dijous 30 (“O los tres o ninguno”) i divendres 31 (“Nahid”) a les set de la tarda. El cicle es tancarà el mateix divendres 31 de març amb una sessió de nit, a les 20 hores, quan es podrà veure “Desierto”.

La mostra és possible gràcies a la col·laboració del Cineclub Hal 2002. “Estem molt orgullosos de la programació, cada pel·lícula transmet uns valors”, ha indicat el president d’aquesta entitat, Joan Domènech. “Com sempre, és un plaer organitzar aquesta mostra”, ha manifestat.

“Molins de Rei no té sala de cinema, però a Molins de Rei es pot veure molt cinema gràcies a entitats com el Cineclub o iniciatives com el Kurtinstant, el Documental del Mes o el Festival de Cinema de Terror”, ha revindicat Paz durant l’acte.

Recomanacions personalitzades