130 persones clamen contra el racisme i per la convivència arran del centre de culte

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, acompanyats de la Comunitat Islàmica, s’han concentrat davant l’ajuntament de Molins de Rei amb crits de “fora feixistes de Molins”. Denuncien el “brot racista” sorgit pel centre de culte.

Unes 130 persones s'han concentrat, entre elles moltes de musulmanes dividides entre homes i dones // Jordi Julià

Unes 130 persones s’han concentrat, entre elles moltes de musulmanes dividides entre homes i dones // Jordi Julià

Coincidint amb el Dia Internacional Contra el Racisme, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Molins de Rei (UCFRM) ha fet la seva primera acció pública alertant del “brot racista” que des de l’entitat consideren que ha aparegut a Molins de Rei arran de l’anunci de l’obertura d’un centre de culte de la Comunitat Islàmica al carrer Sant Sebastià (a la Mariona). Era una acció conjunta convocada a cinc pobles de Catalunya on Unitat Contra el Feixisme considera que hi ha especial problemàtica islamofòbica.

Unes 130 persones s’han aplegat davant l’Ajuntament. Entre els assistents, un grup de dones amb vel a la banda esquerra de la plaça; i a la dreta, un grup d’homes musulmans, vestits de carrer majoritàriament. I és que la protesta estava liderada per Gemma Millán, d’Unitat Contra el Feixisme, però també per Abdelkamal Bolkaddid, de la Comunitat Islàmica de Molins de Rei. “Racisme no, convivència sí”, ha cridat Bolkaddid, que ha fet un discurs per la concòrdia: “Potser no som germans en la religió però sí en la humanitat”, ha afirmat, recordant que “l’islam aposta per la convivència, però és molt fàcil agafar quatre frases i descontextualitzar-les”.

"Stop racisme" i "Fora feixistes de Molins" han estat els lemes de la concentració // Jordi Julià

“Stop racisme”, “Prou Islamofòbia” i “Fora feixistes de Molins” han estat els lemes de la concentració // Jordi Julià

“Fora feixistes de Molins”, “Fora racistes de Molins” i “De dentro, de fuera, la misma clase obrera” han estat alguns dels lemes que s’han cridat, sobretot abans de la concentració: una trentena de persones ha fet una petita manifestació amb les pancartes que han estat fent durant el matí al Centre Autogestionat Mallolis des de la plaça de la Creu fins a l’ajuntament.

Entre els assistents a la concentració hi havia Jessica Revestido, regidora de Solidaritat i Cooperació (PSC), i Eduard Suárez, regidor d’ERC a l’oposició. El representant dels musulmans molinencs també ha tingut paraules per al govern (CDC i PSC): ha lamentat les “accions discriminatòries dels partits polítics del govern” abans del 2016 per dificultar l’obertura del centre de culte en altres ubicacions.

Una trentena de persones han anat de la plaça de la Creu a l'Ajuntament manifestant-se // Jordi Julià

Una trentena de persones han anat de la plaça de la Creu a l’Ajuntament manifestant-se // Jordi Julià

I, un cop superats tots els obstacles, s’han trobat amb “l’oposició d’un petit grup de veïns i de partits feixistes”, ha dit Bolkaddid, en referència a PxC, cosa que considera incomprensible pel projecte d’espai cultural obert que diu que tenien, igual que ho venien fent a l’Espai Jove des de fa quatre anys.

La manifestació ha adquirit també un caire animalista: Jaume Montmany, activista pels drets dels animals, ha pres la paraula a l’acabar amb el vistiplau dels organitzadors per demanar que també es tingui en compte la mort massiva d’animals diàriament després d’haver estat vivint en condicions “horroroses”, comparant-ho amb el genocidi dels jueus.

Recomanacions personalitzades