L’Ajuntament ajuda 73 aturats a convertir-se en autònoms

L’última línia d’ajuts als autònoms incorpora subvencions per fer front a despeses relacionades amb el local del negoci. L’Ajuntament també dóna ajuts per a la contractació d’aturats. 

Un dels autònoms que s’han beneficiat de l’ajut // Ajuntament de Molins de Rei

Fer-se autònom no és fàcil, però tampoc impossible. Ara bé, iniciatives com el programa d’ajuts de l’Ajuntament de Molins de Rei ho fan una mica més senzill.

L’any 2013 el consistori va crear una sèrie de subvencions, de fins a 800 euros, per fer que els primers mesos d’autoocupació no fossin tan complicats. El requisit era estar a l’atur i que l’activitat estigués localitzada a Molins de Rei. Des de llavors, un total de 73 empreses s’han creat, en part, gràcies a aquest ajut, destinat a pagar la quota mensual de treballador autònom.

Segons l’Ajuntament de Molins de Rei, l’índex de supervivència d’aquestes noves empreses és del 75%, una dada “17 punts superior” a la mitjana del Baix Llobregat.

Segona subvenció per al local

Les persones que es beneficiïn d’aquest ajut durant el 2017 poden optar a una segona línia de subvenció destinada a “fer front a les despeses relacionades amb el local del negoci”. És un dels temes que més maldecaps comporta als nous empresaris. Aquest ajut pot arribar a ser de fins a 1.000 euros.

Ajuts a la contractació

D’altra banda, l’Ajuntament també té una altra línia d’ajuts, en aquest cas destinats a les empreses ja en funcionament. El seu objectiu és incentivar la contractació d’aturats de Molins de Rei.

La primera convocatòria d’aquest ajuda, que correspon a l’any 2015, ha finalitzat amb un total de 17 nous contractats gràcies, en part, a aquesta subvenció, que pot arribar a ser de 3.000 euros en cas dels contractes a jornada completa (un 75% dels que s’han signat amb aquest ajut). Gairebé la meitat d’aquestes noves incorporacions han estat amb contracte indefinit.

Un any després de les contractacions d’aquestes persones, el 80% ha continuat al seu nou lloc de feina un cop s’ha finalitzat el període d’ajut municipal. El 66% de les persones beneficiades han estat dones. Aquest programa ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica de la Diputació de Barcelona.

Recomanacions personalitzades