Totes les línies de P3 es mantindran el curs que ve i n’hi haurà una més d’ESO

Molins de Rei mantindrà el curs vinent els 12 grups de P3 que té aquest curs independentment de la demanda que hi hagi al procés de preinscripció. L’institut Bernat el Ferrer tindrà una línia més de primer d’ESO per donar acollida al creixement demogràfic de principis dels 2000.

Imatges de la manifestació de la Marea Groga // Elisenda Colell

Imatge de la manifestació de la Marea Groga l’any 2015 // Arxiu – Elisenda Colell

Aquest serà un procés de preinscripció tranquil per a la comunitat educativa de Molins de Rei, després dels temors a tancaments dels anteriors anys que es van traduir en manifestacions i mobilitzacions de la marea groga. La Comissió de Planificació del Consell Escolar Muncipal ha anunciat que, d’acord amb els compromisos de la Generalitat, no es tancarà cap línia de P3 el proper curs 2017/2018. L’any passat els grups es van mantenir in extremis i el 2015 es va tancar un.

Així, el municipi mantindrà el curs vinent els actuals 12 grups de P3: 9 a l’escola pública i 3 a la concertada. Ho farà sense tenir en compte el número d’inscrits al procés de preinscripció que s’iniciarà a finals de març. D’aquesta manera, si alguna escola té menys demanda que les altres no s’arrisca a veure com li tanquen una classe.

Bones noticies a secundària

La taula mixta de planificació dels serveis territorials del departament d’Ensenyament sí que ha anunciat canvis pel que fa a la secundària. S’incrementa una línia de primer d’ESO a l’institut Bernat el Ferrer, que amb cinc grups igualarà l’oferta que té el Lluís de Requesens. Entre els instituts públics i els concertats n’hi haurà un total de 13 línies.

L’ampliació de la oferta en educació secundària obligatòria respon a l’augment d’alumnes que el setembre passaran de sisè de Primària a l’ESO. Són els fills del repunt demogràfic de principis dels 2000 que faran necessari augmentar les classes als instituts a curt termini.

Recomanacions personalitzades