L’Ajuntament demana que la proposta de l’AMB d’ampliar la zona 1 sigui “a curt termini”

La proposta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) d’ampliar la zona 1 del transport públic incloent Molins de Rei hauria de ser “a curt termini” pel govern municipal, tot i que ho veu “amb bons ulls”.

Anar amb tren de Molins de Rei a Barcelona podria costar menys si la proposta tira endavant // Arxiu — Jose Polo

L’ampliació de la zona 1 del transport públic als 36 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), incloent així Molins de Rei, hauria de ser “a curt termini”. Així ho ha afirmat l’alcalde del municipi, Joan Ramon Casals (CDC), en una nota de premsa fent referència a la notícia que l’AMB proposarà aquesta acció dilluns que ve com a mesura per lluitar contra la contaminació, afirmant que ho veuen amb “bons ulls”.

Casals ho ha considerat una “mesura positiva”, tot i mostrar-se caut a l’espera de conèixer “el detall, i sobretot els terminis i totes les conseqüències i condicions”, demanant també “que tots els ciutadans dels 36 municipis de l’AMB tinguem els mateixos drets i deures”. I és que, tal com ha estat plantejat fins ara el sistema, pertànyer a la zona 1 també implicava que l’AMB gestionés serveis de transport públic com ara els autobusos.

D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC) ha recordat que la setmana passada “es va signar una carta conjunta amb altres ajuntaments afectats, demanant a l’AMB l’ampliació de la qual ara anuncien que es començarà a parlar”. També ha reivindicat el paper de Molins de Rei en aquesta reclamació: “l’Ajuntament de Molins de Rei ha estat dels que més ha reivindicat aquesta ampliació, sense oblidar els centenaris de molinencs que han signat reclamant-ho”, ha afirmat el socialista.

Recomanacions personalitzades