L’Assemblea Groga alerta que la Generalitat retallarà en ensenyament i anuncia mobilitzacions

El moviment convoca dues jornades de vaga el dimecres 18 de gener i el dijous 9 de febrer per denunciar que la Generalitat “no focalitza l’educació pública com una de les seves prioritats en els pressupostos” i incompleix la Llei d’Educació de Catalunya.

Imatge de la manifestació, organitzada per l'Assemblea Groga, el dijous 26 de març // Elisenda Colell

Imatge d’una manifestació de l’Assemblea Groga // Arxiu – Elisenda Colell

L’Assemblea Groga de Molins de Rei denuncia, a través d’un comunicat, l’actitud de la Generalitat respecte a l’inversió en ensenyament i, a més, anuncia mobilitzacions durant el debat parlamentari dels pressupostos, convocant dues jornades de vaga el 18 de gener i el dijous 9 de febrer.

El moviment explica que la llei de Pressupostos contempla una inversió per alumne corresponent a poc més del 2% del PIB, quan la Llei d’Ensenyament assenyala que aquesta hauria de ser del 6%.

“El Govern no focalitza l’educació pública com una de les seves prioritats en els pressupostos”, afirmen en l’escrit, on afegeixen que s’ha retrocedit respecte als pressupostos de fa set anys  “on la despesa per alumne era de 3.534€”. A mésasseguren que la inversió que es contempla per aquest 2017 és de 3.070€.

Per altra banda, l’Assemblea Groga reitera diverses reivindicacions, com el retorn a l’horari lectiu de 18h a secundària i 23h a primària; que es substitueixi tot el personal de baixa des del primer dia i des de l’1 de setembre; que no es produexin tancament d’aules a l’ensenyament públic; que es redueixin les ràtios d’alumnes per aula; i que es redueixi “l’actual inacceptable taxa d’interinitat”.

Recomanacions personalitzades